1 Mayıs’ta PKK gerginliği

Abone ol

Balıkesir’deki 1 Mayıs kutlamaları gergin geçti. İstiklal Marşı sonrasında kendi marşlarını söyleyen BDP’li gruba diğer sendika üyeleri tepk...

Balıkesir’deki 1 Mayıs kutlamaları gergin geçti. İstiklal Marşı sonrasında kendi marşlarını söyleyen BDP’li gruba diğer sendika üyeleri tepki göstererek, "PKK dışarı" sloganları attı.
Balıkesir’de çeşitli sendika ve siyasi parti temsilcileri, Çarşamba Pazarı mevkiinde toplandı. Yaklaşık 2 bin kişi miting alanına yürüyerek gitti. Aramalar sonrasında miting alanında halaylar çekildi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ellerinde BDP ve HDP bayrakları taşıyan grup zafer işaretleri yaparak bir araya geldi. Yuvarlak oluşturan göstericiler, zafer işaretleri eşliğinde Kürtçe marş okudu. Başta Harb-İş Sendikası olmak üzere çeşitli sendikalar okunan marşa tepki gösterdi. Tertip komitesi üyeleri ile tepki gösteren sendikalar arasında itişmelere varan gergin anlar yaşandı. "PKK dışarı" sloganlarının atıldığı meydanda BDP’li ve Harb-İş’li sendikaların meydanın ayrı köşelerine yönlendirilmesi ile gerginlik geçiştirildi.

’AHMET, MEHMET’İ SEVİYOR’ PANKARTI
Öte yandan, 1 Mayıs’a katılan eşcinsellerin simgesi olan gökkuşağı bayrağını taşıyan grubun ellerindeki pankartlar da ilgi çekti. ’Ahmet, Mehmet’i seviyor’, ’Ayşe, Fatma’yı seviyor’ ’Yasak ne ayol?’ gibi pankartlar taşıyan grup, 1 Mayıs alanında halay çekerek eğlendi.
Müzik dinletisi de yapılan meydanda resmi ve sivil çok sayıda polis ekibinin görev aldığı görüldü.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri