1 Mayıs Taksim'de kutlanacak!

Çünkü böyle büyüdük biz...Ama hiç büyümedi devletimiz...

Nesrin YILMAZ nesriny@internethaber.com

Nerden mi biliyorum?

Sadece hissediyorum. (Aslında tecrübe)

Çünkü biz millet olarak böyleyiz biraz, ilk teklife hiç "olur"la yaklaşmayız, hemen itiraz ederiz, itiraz için mutlaka sebebimiz vardır. Hava kötüdür, şartlar olura izin vermiyordur, sen iyisindir ama etrafın kötüdür, mutlaka isteğimizi kötü emellerine alet edecek birileri bulunmaktadır.

Hayatın her alanında güçlü bir itiraz için sebebimiz var.

Misal..

Gece dışarı çıkacaksındır, annen ve baban hemen itiraz eder. Mutlaka geçerli bir sebebi vardır, bunun için bire bir bir şey yaşamalarına da gerek yok, gazetelerin üçüncü sayfasını okuma alışkanlığı edinmiş bir ebeveyn ya da acıklı haberleri her kanalda tekrar tekrar izleyen bir ebeveyn için oturup da saatlerce bahane aramaya da gerek yoktur.

Gece dışarı çıkarsan tecavüze uğrayabilirsin, bıçaklanabilirsin, bir kavganın içine "istemeden" karışıp mosmor gözle eve dönebilirsin...

İlla ki kötü bir şey olmasını bekleyen bir ailen vardır...

Surat asar oturursun ama bir yandan da bu akşam dışarı çıkmaktan vazgeçmediğini göstermek için de elinden geleni yaparsın.

Arkadaşlarının iyi özelliklerini bir bir sıralarsın, ki o ana kadar senin bile bütün bu güzel huylardan yeterince haberin yoktur.

Sonra anne ya da baba yumuşamaya başlar, ilk soru, "nereye gideceksiniz"dir. Sonra ardından arkadaş isimleri sıralanır, listede bir kişi varsa mutlaka sayı üç-beş olur, kalabalığız işte bize kim bir şey yapabilir ki mesajı vermek için.

Sonra eve gelinecek saat belirlenir, ki anne baba için bu saat tavuklardan önce kümese girmek gibi bir zamanlamadır, izin kopardıktan sonra en az üç saat eklenir üzerine...

Yeter ki "tamam git" desin...

"Ne halin varsa gör" derler ısrarlardan bunalıp :)

Arkasından da "Sonra bana gelip ağlama!"

Hükumetin yaptığı da bu işte...

Vermesine izin verecek de, son birkaç yıldır yaptığı gibi vazgeçirmek için uğraşıyor.

Geçen yıl bazı grupların provoke etmesinden korkuluyordu, bu yıl Taksim'deki çalışmalar bahane ediliyor...

10 gün içerisinde Devlet Baba'nın çocukları ebeveynlerini ikna etmiş ve Taksim'de 1 Mayıs kutlanıyor olacak...

Çünkü böyle büyüdük biz...

Ama hiç büyümedi devletimiz...