BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.292,82
HABER /  DÜNYA

Almanya'nın alternatif Türkiye planı!

Almanya Dışişleri Bakanı, İngiltere ile yapılacak 'akıllı' bir Brexit anlaşmasının, Avrupa Birliği'nin Türkiye ve Ukrayna ile kurduğu ilişkilere model teşkil edebileceğini söyledi.

Abone ol

Referandum sürecinde Türkiye aleyhinde faşist politikaları uygulamaya sokan Almanya, uzun süre boyunca Türkiye karşıtlığı üzerinde politikalarını devam ettirdi.

Almanya, ülkede düzenlenen genel seçimlerin ardından Türkiye politikasında değişikliğe gitmek için ilk adımları atmaya başladı.

İKİNCİ İŞ BİRLİĞİ AÇIKLAMASI: Almanya Başbakanı Angela Merkel'in iş birliği açıklamasından sonra bir açıklama da Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'den geldi.

İLİŞKİLER GÜÇLENİR

Almanya merkezli Funke medya grubuna konuşan Gabriel, "Eğer İngiltere ile Brexit sonrası Avrupa ile ilişkilerini belirleyen zekice bir anlaşmaya varabilirsek, bu diğer ülkeler için bir model oluşturabilir" yorumunda bulundu.

Gabriel, Türkiye ve Ukrayna'nın kısa süre içinde Avrupa Birliği'ne katılmalarını beklemediklerini söylerken, Avrupa Birliği'nin bunun yerine söz konusu ülkelerle iş birliği için alternatif yolları denemesi gerektiğini ifade etti.

TÜRKİYE'YLE GÜMRÜK BİRLİĞİ ANLAŞMASINA VARILABİLİR

Almanya Dışişleri Bakanı, Avrupa Birliği cephesinden böylesi bir yaklaşımın Ankara ile yeni ve daha yakın bir gümrük birliği anlaşmasına yol açabileceğini öne sürdü.

Gabriel, Türkiye cephesinden gelen son ifadelerin Brüksel ile bir yakınlaşmaya olan istek olarak algılandığını, bu isteğin Berlin yönetimi tarafından da paylaşıldığını aktardı.