Alihan Kuriş soruşturmasında 5 şirkete el konuldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Alihan Kuriş suç örgütü soruşturmasında, şüpheli İrfan Yılmaz hakkında gözaltı kararı verilirken, adına kayıtlı 5 şirkete el koyma kararı verildi.

Alihan Kuriş soruşturmasında 5 şirkete el konuldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Alihan Kuriş suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından gerçekleştirilen incelemelerde şüpheli İrfan Yılmaz adına kayıtlı şirketlere ilişkin şüpheli işlemler tespit edildi.

5 şirket hakkında el koyma kararı

Yılmaz Kimya İnşaat Sanayi ve Ticaret anonim şirketi, Yılkim Kimya Sanayi ve Dış ticaret anonim şirketi, Erimer Kimya Sanayi ve Ticaret anonim şirketi, Mie Girişimcilik ve makine anonim şirketi, Astra Polimer Sanayi ve Ticaret anonim şirketi üzerinden gerçekleştirilen işlemlerin MASAK tarafından şüpheli nitelikte olduğunun tespit edilmesi üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca söz konusu 5 şirket hakkında el koyma kararı verildi.

İrfan Yılmaz hakkında gözaltı kararı

Şüpheli İrfan Yılmaz hakkında ise “suç örgütüne üye olma”, “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından gözaltı kararı verildi.

Alihan Kuriş suç örgütünün faaliyetlerinin, mali yapılanmasının ve suçtan elde edildiği değerlendirilen mal varlığı değerlerinin ortaya çıkarılmasına yönelik soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.