BIST 13.938
DOLAR 46,27
EURO 53,56
ALTIN 6.277,08
HABER /  POLİTİKA

Ali Mahir Başarır itiraf etti: Benim öngörüsüzlüğüm olabilir

CHP'li Ali Mahir Başarır, 1 yıl önce mutlak butlanla ilgili "Böyle bir karar çıktığında bu koltuğu kabul edecek kimse yoktur" sözleriyle ilgili eleştirilere "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten işte Özgür Özel'e kadar. Çok naif insanlar gördük tanıdık. Ben onları düşünerek bu onursuzluğu hiç kimse yapmaz diye düşündüm." diye yanıt verdi.

Abone ol

Mahkemenin 'mutlak butlan' kararıyla CHP Genel Başkanlığı'na atanan Kemal Kılıçdaroğlu yönetimi, 9 milletvekilinin partiden ihracına karar verdi.

İhraç edilen isimlerden biri olan CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Youtube'da yayın yapan Onlar TV'de Şule Aydın'ın sorularını yanıtlayan Başarır, öngörüsüzlük itirafında bulundu.

1 yıl önce  mutlak butlan tartışmalarına ilişkin Başarır'ın "Böyle bir karar çıktığında bu koltuğu kabul edecek kimse yoktur. Bu karakterde kimse çıkmaz" sözlerini hatırlatan Aydın'a şu yanıtı verdi:

"CHP genel başkanlarını kafamda tasarlayarak bunu söyledim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten işte Özgür Özel'e kadar. Çok naif insanlar gördük tanıdık. Ben onları düşünerek bu onursuzluğu hiç kimse yapmaz diye düşündüm. Bunu söyledim. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. 13 yıl bu partide görev yapmışsın. 13 yıl milyonlar senin arkandan koşmuş. Senin peşinden gitti. O sebeple ben bu kadar küçüleceğini bu kadar partisini,  bir dönem kendisine gönül vermiş insanları üzebileceğini düşünmedim. Bu belki benim bir öngörüsüzlüğüm olabilir. Düşünemedim gerçekten yapmaz dedim. "