BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,94
HABER /  GÜNCEL

Akil İnsanları fena ağlattılar!

Akil İnsanlar Heyeti Doğu'da hiç alışılagelmedik biçimde karşılandılar. Görüşmede gözyaşları sel oldu

Abone ol

Çözüm sürecinin bayram havasına ilişkin görüntüler Doğu Anadolu'dan geldi. Akil İnsanlar Heyeti'ni karşılayan bölge insanları öyle coşkulu bir karşılama yaptı ki duygulu anlar yaşandı.

Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti, Hakkari'de ziyaret ettikleri köyde davul-zurna çalınarak karşılandı, çocuklar ''Hayat bayram olsa'' şarkısını seslendirdi.

Heyet Başkanı Can Paker ile Sibel Eraslan, Abdurrahman Kurt, Ayhan Ogan, Zübeyde Teker, Mahmut Arslan ve Mehmet Uçum, Van-Hakkari karayolu üzerindeki Kırıkdağ köyünü ziyaret etti.

Heyettekiler, kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki köyde yaşayan vatandaşlarca davul ve zurna çalınarak karşılandı. Kanaat önderlerinden Mehmet Adıyaman'la görüşen heyettekiler, köyde yaşayanlarla da sohbet etti.

Heyet için kurban kesen köylüler, "Savaşa hayır" pankartları açarken, öğrenciler de "Hayat bayram olsa" şarkısını seslendirdi.

Adıyaman'ın kız kardeşi Semira Adıyaman, sohbet ettiği Heyet Başkanı Can Paker'e, Kürtçe, "Allah sizden razı olsun. Allah bu ateşe su serpsin. İnşallah barış gelir. Artık kimsenin ocağı yanmasın" dedi.

Kanaat önderi Adıyaman ise yaşanan sıkıntılı sürece 150'nin üzerinde şehit verdiklerini belirterek, "Bu sürece ve süreci başlatan Başbakan Erdoğan'a hepsi kurban olsun. Bu kurbanı da onun için kestik. Allah sizlerden razı olsun. Sizler buraya barış için geldiniz. Cezaevlerinde de insanlar var. Onlar da serbest kalsın, evlerine gelsinler" diye konuştu.

Evinin bahçesinde davul zurna eşliğinde heyet üyeleri ile halay çeken kanaat önderi Adıyaman, evinin balkonuna da Türk bayrağı astı.

akil-insanlar-hakkari-karsilama.jpg 

Çanaklı köyü sakinlerinden Necdet Adıyaman, burada yaptığı konuşmada, Türk bayrağıyla bir problemlerinin olmadığına dikkati çekerek, bayrağın sadece batıdaki vatandaşların değil herkesin bayrağı olduğunu ifade etti.

Necdet Adıyaman, insanların artık huzurlu şekilde evlerinde yaşamak istediğine değinerek, cezaevlerinde tutuklu bulunan kişilerin de serbest bırakılmasını talep etti.

Köylülerin coşkulu ve sıcak karşılaması karşısında mutlu olduklarını belirten Heyet Başkanı Can Paker ise "Bu, insanların barışa ne kadar susadıklarının ve barışı ne kadar istediklerinin bir göstergesi" dedi.

-Polisler de güllerle karşıladı-

Mehmet Adıyaman'ın evinde yemek yedikten sonra köyden ayrılan heyet üyeleri, şehir girişinde bulunan Depin polis kontrol noktasında da Hakkari Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler tarafından güllerle karşılandı.

Araçlarından inen heyet üyeleri, kendilerine gül veren polislerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Heyet Başkanı Paker, hayatı boyunca ilk kez devletten gül aldığına işaret ederek, gülü Hakkari'de almasının kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını dile getirdi.

akil-insan-agladi.jpg