BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Akar’ı Köşk’e götüren pilottan Adil Öksüz çarkı!

Darbe girişiminde Orgeneral Akar’ı Çankaya’ya götüren helikopterin pilotu, FETÖ’nün firari sanığı Adil Öksüz aleyhine verdiği ilk ifadesini değiştirdi.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişiminde Kara Havacılık Komutanlığı’ndaki eylemlere ilişkin 155 sanık, hakim önüne çıktı.

Davanın ilk duruşması Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan cezaevi içindeki salonda yapıldı. Duruşmada 15 Temmuz gecesi rehin alınan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı kurtarıldıktan sonra Mehmet Dişli ile Akıncı’dan Çankaya Köşkü’ne götüren pilot eski albay Uğur Kapan savunma yaptı.

AYNI KİŞİ OLMADIĞINI ANLADIM

Kapan, savcılık ve emniyet ifadelerini baskı ve işkence altında verdiğini öne sürerek, kabul etmedi. Bazı müşteki ve mağdur yakınları, sanığın yalan söylediğini belirterek, tepki gösterdi.

15 Temmuz’da Kara Havacılık Okul Komutanı olan Tuğgeneral Ünsal Coşkun’un emriyle helikopterle Akıncı Üssü’ne intikal ettiğini, kalkış ve inişini kulenin talimatıyla yaptığını, hiçbir faaliyete katılmadan sabaha kadar beklediğini öne süren Kapan, FETÖ’nün, “Hava Kuvvetleri İmamı” firari sanık Adil Öksüz’ü Akıncı Üssü’nde gördüğü yönünde daha önce verdiği ifadeyi de reddetti.

Kapan, “Adil Öksüz olarak basında gördüğüm kişiyle benim filo gazinosunda gördüğüm kişinin aynı kişi olmadığını anladım. Filo gazinosunda gördüğüm kişinin sivil giyimli amiral ya da general olduğunu düşündüm” dedi.