BIST 9.579
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.489,26
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

AK Parti'nin İzmir adayı kim? Hamza Dağ ve Atilla Kaya bombası...

MART 2019'da yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanan AK Parti'de İzmir için özel çalışma var. AK Parti'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için Hamza Dağ ve Atilla Kaya'nın isimleri öne çıktı...

Abone ol

AK Parti Mart 2019'da yerel seçimler için adaylık başvurularını dün almaya başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İzmir'i bu sefer alacaklarını iddia etmişti. Hürriyet yazarı Deniz Sipahi, Mart 2019'da düzenlenecek yerel seçimlere ilişkin olarak kulis yazısında AK Parti'nin İzmir adayının kim olacağıyla ilgili yeni bir iddiayı gündeme getirdi.

Deniz Sipahi, "Özhaseki'nin İzmir yorumu üzerine" başlıklı yazısında, "İzmir için çok konuşulan isimleri yazdım ve yazımın sonunda 'Varsa bir başka bilen ya da ilavesi olan mesajları bekliyorum' dedim" dedikten sonra AK Parti'nin İzmir adaylarıyla ilgili şunları yazdı:

DAHA ÖNCE İSMİ GÜNDEME GELENLER... "AK Parti'ye gelince… Daha önce yazdığım isimler şöyleydi. Mahmut Özgener, Nükhet Hotar, Necdet Budak, Selim Gökdemir, Süleyman Soylu ve Aydın Şengül… Özgener'in ismi uzun bir süredir listenin en başında gözüküyor. Ancak kendisinin daha yeni İzmir Ticaret Odası Başkanlığı'na seçilmiş olması ve göreve gelirken iddialı projelerle gelmesi ve bunları yarım bırakmak istemediği konuşuluyor.

HAMZA DAĞ VE ATİLLA KAYA...  Son günlerde konuşulan iki önemli isim de Hamza Dağ ve Atilla Kaya… Her iki ismin de milletvekilliği dönemlerinde gösterdikleri performans ve teşkilatlar üzerinde hakimiyetleri Dağ ve Atilla isimlerini öne çıkarıyor.

CHP'NİN İZMİR ADAYLARI... "Listeyi güncelledim. CHP'de şu isimler kulislerde konuşuluyor. Tunç Soyer, Abdül Batur, Murat Bakan, Tuncay Özkan, Kamil Okyay Sındır, Hüseyin Mutlu Akpınar, Mehmet Ali Susam, Hasan Karabağ, Mehmet Ali Çalkaya. Şimdi bir isim daha ekliyorum. Alaattin Yüksel. Yüksel'in il başkanlığı, milletvekilliği yaptığını, CHP Genel Başkan Yardımcılığı tecrübesi olduğunu, teşkilatları iyi tanıdığını ve toparlayıcı bir isim olduğunu söylüyorlar..."