BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

AHMET TÜRK VE TUĞLUK TUNCELİ’DE

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanları Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk, Tunceli’de 1938 yılındaki Dersim olaylarının anma törenine katıld...

Abone ol

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanları Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk, Tunceli’de 1938 yılındaki Dersim olaylarının anma törenine katıldı.
Halka süreci anlatmak ve onların desteğini almak amacıyla Tunceli’de bulunan DTK Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, 1938 yılında gerçekleşen Dersim olaylarının anma törenine katıldı. Tören öncesi esnafı gezerek hatırlarını soran Türk, akşam saatlerinde Seyit Rıza Parkı’nda yapılan anma törenlerine katıldı. Törende bir konuşma yapan Ahmet Türk, 1938 yılında Dersim’de katliamı gerçekleştiren anlayışı lanetleyerek, "Katliamcı anlayışlara ve onların takipçilerine prim vermemelidir" dedi.
Öcalan’ın verdiği karar doğrultusunda yeni bir mücadele anlayışı başlatıldığını ifade eden Türk, bu mücadeleye halkın sahip çıkacağını kaydetti. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, "8 Mayıs tarihi sanal bir tarihtir. Onlar şimdiye çoktan çekildi" sözlerine ilişkin olarak Türk, önemli olan örgütün Öcalan’ın ülke dışına çıkma önerisini benimseyerek uygulamaya karar vermesi olduğunu belirterek, "Gerillanın çekilmesi ile ilgili tedbirleri, nasıl çekilecekleri konusunda fazla söyleyecek bir şeyimiz yok. Kendilerinin bir programı, bir çekilme anlayışı var. Gruplar kendi aralarında istişarede bulunarak kendi görevlileri refakatinde çekilirler.Bu nedenle filanca gün çekildi veya filanca gün çekilecekler yönlü spekülasyonların yararı olmadığı gibi anlamı da yok. Burada bir karar vermiş, karar doğrultusunda kendi yollarını, güzergahlarını tarihlerini belirleyeceklerdir. Burada önemli olan Öcalan’ın vermiş olduğu karar doğrultusunda örgütün kendi tedbirlerini almış olmasıdır. Bunun üzerinde konuşmak lazım" dedi.
(İHA)