BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.279,87
MEDYA

Ahmet Övgün Ercan'dan korkutan deprem açıklaması

Dün yaşanan deprem ve artçılarıyla ilgili Beyaz TV kanalında yayınlanan Söylemezsem Olmaz programında konuşan Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, korkutan açıklamalarda bulundu.

Dün akşam saatlerinde Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem İstanbul, Bursa ve İzmir'de hissedildi. Herkes, bu depremin önümüzdeki günlerde yaşanabilecek başka bir depremi tetikleyip tetiklemeyeceği sorusunu sorarken Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Söylemezsem Olmaz programına telefonla katılan Prof. Dr. Ercan, bir yerde belirli bir büyüklükte  meydana gelen depremin, gelecekte de o bölgede en az o büyüklükte bir deprem yaşancağının işareti olduğunu belirtti.

5,3’lük depremin daha büyük bir depremi izleyeceğinin bilimsel olarak bir kanıtı olamayacağını söyleyen Ercan, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

BÜYÜK BİR DEPREMLE SINANACAK "Günün birinde bu bölge, 6,5 veya 7 arasındaki büyük bir depremle sınanacaktır. Bu bölge, Bandırma’dan Edremit körfezine kadar olan bölgedir."

BİZİ KORKUTAN BUDUR "Türkiye’nin depreme en yatkın olduğu yeri Kuzey Anadolu kırığıdır. Bunun kuzey kolu vardır, bu kol İstanbul’un önünden geçer ki bizi korkutan konu da budu.

Sitene Ekle