BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Ahmet Arslan'dan kadınlara 15 Temmuz dersi!

Ahmet Arslan'dan kadınlara 15 Temmuz dersi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Biz yüzyıl önce çıktığımız gibi 15 Temmuz'da da millet olma şuuruyla kadın erkek demeden herkes sokaklara çıktı ve birçok ders verdi." dedi.

Ahmet Arslan'dan kadınlara 15 Temmuz dersi!

Kars'ta, "Türkiye'de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi" kapsamında "Ağrı, Ardahan, Iğdır, Kars Bölgesel Bilgi ve Deneyim Paylaşımı ve Farkındalık Artırma" toplantısı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan'ın katılımıyla yapıldı. Bakan Arslan çok önemli açıklamalarda bulundu. "Tek başınıza erkekler olarak yol alırız' derseniz, kaybedersiniz. Kadınlar için de aynen öyle. 15 Temmuz bunun için önemli bir örnek. Biz yüzyıl önce çıktığımız gibi 15 Temmuz'da da millet olma şuuruyla kadın erkek demeden herkes sokaklara çıktı ve birçok ders verdi"

Ahmet Arslan'dan kadınlara 15 Temmuz dersi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Kars'ın 96 yıl önce, yaşadığı 40 yıllık esaretten kurtulduğunu anımsattı.

Ahmet Arslan'dan kadınlara 15 Temmuz dersi!

Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını ifade eden Arslan, şöyle konuştu: "Tek başınıza erkekler olarak yol alırız' derseniz, kaybedersiniz. Kadınlar için de aynen öyle. 15 Temmuz bunun için önemli bir örnek. Biz yüzyıl önce çıktığımız gibi 15 Temmuz'da da millet olma şuuruyla kadın erkek demeden herkes sokaklara çıktı ve birçok ders verdi. Gençler önce bize ders verdi. 'Millet olma şuurunu elde ettik' dediler. O kadınlar ki Nene Hatun'un izinden giderek, 6 aylık bebeğini emzirip savaşa gitmiş. 'Bebeğim annesiz babasız büyüyebilir vatansız büyüyemez' diyerek savaşmış."

Ahmet Arslan'dan kadınlara 15 Temmuz dersi!

Erkek ve kız çocuklarının hayatın her alanında eşit tutulması gerektiğini belirten Arslan, fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla geleceğin teminatı gençlerin iyi eğitilmesi gerektiğini aktardı. Kadın ve erkeğin iş hayatında, eğitimde ve tüm alanlarda ayrı tutulmaması gerektiğini anlatan Arslan, "Kadın, erkek birbirinin tamamlayıcısı, bir birinin olmazsa olmazı. Hayatı birleştirmenin anahtarıdır." dedi.