BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.399,94

Afgan kızı ve diğerleri

Afgan kızı ve diğerleri

1984’te afganistan’daki bir mülteci kampında çektiği ve national geographic’e kapak olan ‘afgan kızı’ fotoğrafıyla ün yapan, dünyaca ünlü fotoğrafçı steve mccurry, zaman gazetesinin düzenlediği +1t’nin ikinci konuğu olarak türkiye'deydi.kariyerinin afgan kızı fotoğrafıyla değiştiğini söyleyen new...

Afgan kızı ve diğerleri

1984’te Afganistan’daki bir mülteci kampında çektiği ve National Geographic’e kapak olan ‘Afgan Kızı’ fotoğrafıyla ün yapan, dünyaca ünlü fotoğrafçı Steve McCurry, Zaman gazetesinin düzenlediği +1T’nin ikinci konuğu olarak Türkiye'deydi.

Kariyerinin Afgan Kızı fotoğrafıyla değiştiğini söyleyen New Yorklu fotoğrafçı, “2-3 dakikalık bu iş benim kariyerimi şekillendirdi, hayatımda uzun süreli etki yaptı. Ölüm ilanım yazıldığı zaman birinci cümle ‘Afgan kızını çeken kişi olacak” yorumunu yaptı.

Afgan kızı ve diğerleri

2001 yılında o Afgan kızını, 2 haftalık yorucu araştırma sonucu yeniden bulduklarını söyleyen Mc Curry, “Evlenmişti, 3 çocuğu olmuştu. Öldüğüne dair birçok rapor almıştık, hayatta olduğunu görmek bizi çok rahatlattı. National Geographic onu Mekke’ye Hacca gönderdi ve finansal yardım bağladı. Kullandığımız resimle ilgili de ona borcumuzu ödedik. Kocası bir ekmek fırınında çalışıp günde sadece bir dolar kazanıyor. Bugün Afganistan sınırına yakın bir yerde yaşıyorlar” dedi.

Afgan kızı ve diğerleri

İşte McCurry'nin objektifinden çarpıcı kareler...