BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.466,30
HABER /  GÜNCEL

Adli Tıpta şoke eden istifa

Hüseyin Üzmez'in istismarına uğradığı iddia edilen çocuk bugün yeniden Adli Tıb'da muayene olacaktı. Ama psikiyatr istifa etti. Hem de ağır ithamlarla;

Abone ol

Yazar Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarına uğradığı öne sürülen B.Ç tekrar Adli Tıp Kurumu Genel Kurulunda muayeneden geçirilmek üzere İstanbul'a götürüldü. Bu olay sonrası atanan kurumun ilk psikiyatristi de istifa etti. Üstelik de ağır ithamlarda bulunarak...

YENİDEN AYNI RAPORU VERECEKLER İDDİASI
B.Ç. olayından sonra Adli Tıb'ba atanan ilk psikiyatrist de bugün istifa etti. İstifa eden psikiyatrist Doç Dr. Ayten Erdoğan, Adli Tıp kurumuna ağır eleştiriler yöneltirken, "B.Ç.'ye yeniden aynı raporu verecekler" dedi. Erdoğan, istifa gerekçesinde, "Bu koşullarda sağlıklı rapor çıkarmak çok zor" ifadesini kullandı  

B.Ç. YENİDEN ADLİ TIPTA

Alınan bilgiye göre, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, ''sanık Hüseyin Üzmez tarafından kendisine karşı işlendiği iddia olunan fiilden dolayı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 103/6. maddesi açısından beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığı yönünde'' Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'ndan hakkında rapor istediği 14 yaşındaki B.Ç, barındığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı yurttan alınarak önce Bursa Adliye Sarayı'na getirildi.

Mağdur çocuk, adliyedeki işlemlerin ardından sosyal hizmet uzmanları tarafından feribotla İstanbul'a, oradan da Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.
B.Ç'nin, Adli Tıp kurumundaki görüşmeye tek başına alındığı öğrenildi

DOKTOR AĞIR İTHAMLARDA BULUNDU

[PAGE]

Doç. Dr. Ayten Erdoğan, 'Bu koşullarda sağlıklı rapor çıkarmak zor' gerekçesiyle Adli Tıp Kurumu'ndan istifa etti. 7 sayfalık istifa dilekçesinde neden İhtisas Kurumu'nda çalışamayacağını 27 madde halinde sıralayan Erdoğan, Adli Tıp Kurumu'na yönelik ithamlarda bulundu ve B.Ç.'ye yine aynı raporun verileceğini iddia etti.

İstifa eden psikiyatrist Doç Dr. Ayten Erdoğan, Adli Tıp kurumuna ağır eleştiriler yöneltirken, "B.Ç.'ye yeniden aynı raporu verecekler" dedi. Erdoğan, istifa gerekçesinde, "Bu koşullarda sağlıklı rapor çıkarmak çok zor" ifadesini kullandı.

İşte "Adli Tıp Kurumu'nda çalışan birçok üye ve yönetici tarafından eleştirilere ve yıpratmalara maruz kalmaktayım" diyerek istifa eden Doç. Dr. Erdoğan’ın istifa dilekçesinden çok çarpıcı başlıklar:

RAPOR DEĞİŞMEYECEK

- Mağdurenin ruh sağlığının bozulmadığı yönünde rapor verilecek. Bu koşullarda sağlıklı rapor çıkarmak çok zor.

SAĞLIKLI KARAR VERİLEMEZ

- Adli Tıp Kurumu'nun sistemi içinde, bu iş yüküyle sağlıklı karar verilmesi imkansızdır.

İSTİFA ZORUNLU HALE GELDİ

- Adli Tıp Kurumu mevcut sisteminin değişmesi ve bu konuda yetkililerin dikkatini çekmek için istifa zorunlu hale gelmiştir.