BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Adil Gür anket sonuçlarını açıkladı 3 ilçeyi alan seçimi kazanır

Ünlü kamuoyu araştırmacısı Adil Gür, internethaber.com sitesine elindeki anket verileri ışığında çarpıcı bir İstanbul değerlendirmesi yaptı.

Abone ol

İSTANBUL'da seçimleri Cumhur ittifakı adayı Binali Yıldırım'ın rahat bir şekilde alacağı düşünülüyordu. Ancak son düzlükte tablo bambaşka çıktı. A&G Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü ünlü anketçi Adil Gür, kararsızları işaret ederek 'Şayet bunlar sandığa gitmezse İstanbul'da İmamoğlunun kazanması benim için sürpriz olmaz" dedi. 

İstanbul'da son olarak 5306 hanede yüzyüze anket yaptıklarını açıklayan Adil Gür, elde edilen verilerle ilgili şunları söyledi:

-"Gördük ki Sayın Binali Yıldırım bir adım önde görünse dahi, 24 hazirandaki seçmen tahminlerine baktığımızda AK Parti ve MHP'ye oy verenlerin bir bölümünün acaba bir sarıkart göstersem mi diye düşünüyor. CHP, HDP ve İYi partiye oy veren seçmenler ise kararlı. Ama AK Partiye oy verenler içinde küçük bir bölümü acaba sandığa gitmesem mi, sarı kart mı göstersem diye düşünüyor. Şayet bunlar sandığa gitmezse İstanbul'da İmamoğlu'nun kazanması benim için sürpriz olmaz.

İmamoğlu farkı kapattı

-Binali Yıldırım aday olduğunda açık ara farkla öndeydi. Çünkü CHP kamuoyu tarafından bilinmeyen bir isimle ortaya çıktı. Doğru tercih yapıldığı ortaya çıktı. Ekrem İmamoğlu toplumun her kesimine hitap eden bir aday olarak algılandı. 

2 sakin gücün mücadelesi

-Türkiye'de insanlar kavga seyretmeyi sever ama kavga edenleri sevmez. Çünkü Türkiye'deki kavga cebindeki bir şeyi götürüyor. Bu seçim döneminde sakin adayların seçmen nezdinde kabul gördüğünü görüyoruz. Bu noktada Sayın Binali Yıldırım da çok sakin bir isim. İstanbul'da 2 sakin adayın mücadalesini görüyoruz, tanık oluyoruz.

Bu 3 ilçeyi alan İstanbul'u kazanır

İstanbul'un kaderini, Esenyurt, Küçükçekmece ve Üsküdar gibi ilçeler belirleyecek. 

Bu ilçeleri alan İstanbul'u kazanır, bu kadar net söylüyorum. 

El değiştirecek CHP ilçesi var mı?

-Sarıyer, Kartal ve Avcılar el değiştirecek diye söyleniyor. Ben bunların söylentiden ibaret olduğunu düşünüyorum. Yaptığım araştırmalarda CHP'den AK Parti'ye geçecek ilçe görmüyorum. CHP seçmeni dünyadaki en stratejik seçmenlerden bir tanesidir. HDP seçmeni de böyledir. Şişli çok konuşuluyor ama elimde veri yok. Sonucun ne olacağını pazar akşamı göreceğiz.