BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

ABD’li oyuncuyu renklerine bağladı

Beko Basketbol Ligi takımlarından Olin Edirne’nin daha önce anlaştığı ABD’li pivot Torin Jamal Francis dün Edirne’de resmi sözleşme imzaya a...

Abone ol

Beko Basketbol Ligi takımlarından Olin Edirne’nin daha önce anlaştığı ABD’li pivot Torin Jamal Francis dün Edirne’de resmi sözleşme imzaya attı.
ABD’li oyuncu Torin Jamal Francis takımla birlikte çalıştı ve ana sponsor Edirne Yağ Sanayi ve Ticaret AŞ’de genel müdür sayın M.Edip Ağaoğulları’nında katılımıyla kendisini 1 yıllık Olin Edirneli yapan resmi sözleşmeyi imzaladı.
Anasponsor ve onursal başkan M.Edip Ağaoğulları imza töreninde “Francis kalitesini ispatlamış ve yeni hocamızın oyun sistemine uygun bir oyuncu. Edirne’de umarım başarılarını katlayarak devam ettirir ve takımımıza yararlı olur. Hayırlı olsun” derken, Torin Jamal Francis’te “ Türkiye ligini yakından tanıyorum. Olin Edirne’nin çok iyi bir taraftar topluluğu olduğunu biliyorum. Hep birlikte güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum” dedi. ABD’li oyuncu 26 Haziran 1983 doğumlu ve 2.11 boyunda.
Jamal Francis, geçen yıl Beko Basketbol Ligi takımlarından Aliağa Petkim’de , 2010-11 sezonunda da Bornova Belediyenin formasını giydi. Notre Dame Üniversitesi mezunu ve profesyonel basketbol yaşamına İtalyan Ligi takımlarından Orlandina Basket’te başlayan Torin Jamal Francis daha sonra sırasıyla İtalyan Cantu, Yunanistan liginden AEL 1964, AEK Atina’da oynadı.
Torin Jamel Francis geçtiğimiz sezon Aliağa Petkim forması ile 30 maçta 29, 2 dakika, 11,1 sayı , 9,8 ribaunt ortalamalarıyla oynadı.
(İHA)