BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
DÜNYA

ABD'den PYD'ye verilen silahlarla ilgili şok açıklama

ABD'li Sözcü Albay John, PYD'ye verilen silahları geri alınmayacağını açıkladı. John, PYD'li teröristlere anti-tank silahlarının da verilebileceğini ve bu silahların takip edileceğini söyledi.

ABD öncülüğündeki DEAŞ Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay John Dorrian, terör örgütü PYD/PKK’ya verilecek silahların bir kısmının Suriye’de olduğunu ve silahların DEAŞ ile mücadele tamamlandıktan sonra geri alınmayacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın pazartesi günü Pentagon’u PYD/PKK’ya silah vermesi konusunda yetkilendirmesine değinen Dorrian, “Verilecek silahların bir kısmı zaten bölgede ve bir kısmının çok hızlı şekilde dağıtımına başlanmış bile olabilir. Dünkü karar yetkilendirme kararıydı. Bu, devam edecek bir çaba olacak.” dedi. Verilecek silahların miktar ve türlerinin değişik görevlerde kullanılabilecek şekilde belirleneceğini ifade eden Dorrian, silahların Rakka’nın çevrelenip nihayetinde DEAŞ’tan alınmak üzere PYD/PKK’nın ana omurgasını oluşturduğu tüm Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) verileceğini aktardı. Dorrian, Suriye Arap Koalisyonu için Suriye’ye gönderdikleri bir kısım silahların bir an önce dağıtımına başlanacağını ve daha sonra ABD’nin bölgeye yeni silahlar nakledeceğini kaydetti.

Sitene Ekle