BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

ABD'deki siyahi protestocular CNN binasına yürüdü

ABD'de birçok eyalette devam eden siyahilerin öldürülmesine yönelik protestolar sürerken, eylemcilerden bazıları CNN binasına yürüdü.

ABD polisinin CD satarken ve torpidoya uzanırken öldürdüğü iki siyahi vatandaşın ardından ırkçılık karşıtı gösterilerin yapıldığı ülkede protestolar devam ediyor.


Dallas'taki protestolar sırasında yaşanan ve 5 ABD polisinin ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrası halk, polis şiddetini protesto etmek için yeniden sokaklara döküldü. Göstericiler, New York, Atlanta ve Philadelphia'da yolları kapatırken, San Francisco ve Phoenix'te düzenlenen etkinliklere de yoğun ilgi gösterdi. Yerel medya Phoenix'teki göstericilere polisin biber gazıyla müdahale ettiğini bildirdi.

CNN binasına yürüdüler

Atlanta'da ise yüzlerce protestocu CNN binasına yürüdü. Türkiye'de Gezi eylemleri sırasında sürekli yayında olan CNN'in ABD'deki siyahi isyanını görmemesi protestocuların tepkisini çekti.
Eylemcilerin, ellerinde "Uyuma, uyanık kal" pankartları taşıyarak CNN'i protesto ettiği görüldü. Eylemcilere sık sık polis müdahale etti.

Sitene Ekle
Etiketler