BIST 9.693
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.494,92
GÜNCEL

ABD'de başkanlık kapışmasında ilk raunt Clinton'ın

ABD'de başkan adayları Donald Trump ve Hillary Clinton TV programında karşı karşıya geldi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde başkan adayları Demokrat Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi Donald Trump, 8 Kasım'da yapılacak seçim için ilk başkanlık tartışmasında karşı karşıya geldi.


New York'ta yapılan ve yaklaşık 1 buçuk saat süren münazara, ABD tarihi için bir ilkti çünkü, ilk kez bir kadın aday ile erkek aday canlı yayında kozlarını paylaştılar. Bir başka ilk de, ABD'nin bugüne kadar en fazla izlenen başkan adayları tartışmasını yaşamasıydı. Yaklaşık 100 milyon Amerikalı ekran başında adayların performanslarını izledi.

Münazara sonrası gözler anketlere çevrildi ve CNN'in yayınına göre, gecenin kazananı Hillary Clinton oldu. Anket, Clinton'ın Trum'a karşı yüzde 67'ye yüzde 27'lik bir üstünlük sağladığını ortaya koyarken, CNN'in seçimlerde Clinton taraftarı bir pozisyon aldığının da altı çiziliyor.

Donald Trump'ın, "Benim mizacım ve mimimklerim seninkinden daha güzel" sözlerine Clinton'ın gülerek karşılık verdiği buluşmada; işsizlik, ekonomi, dış politika, IŞİD'le mücadele, İran'la nükleer anlaşma, Rusya ve Çin'in dünyadaki aktiviteleri gibi konular konuşuldu.

Sitene Ekle
Etiketler