BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
POLİTİKA

ABD ulusal marşını okurken zorlanan Trump'a tepki yağdı

ABD Başkanı Donald Trump, dün bir Amerikan futbolu karşılaşması öncesinde marşı okurken zorlanınca sosyal medyadan tepki yağdı.

Siyahlara yönelik ırkçılığı protesto için ABD ulusal marşı sırasında ayağa kalkmayan Amerikan futbolu oyuncularını daha önce saygısızlıkla eleştiren ABD Başkanı Donald Trump, marşın sözlerini bilmemekle suçlandı. Trump dün bir Amerikan futbolu karşılaşması öncesinde marşı okurken zorlanınca sosyal medyadan tepki yağdı.

Trump dün Georgia eyaletinin Atlanta kentinde Alabama Crimson Tide ve Georgia Bulldogs adlı Amerikan futbolu kolej takımlarının karşılaşmasının yapıldığı stadyuma gitti.

Ardından karşılaşma öncesi sıra ABD ulusal marşını okumaya geldi. Ancak sosyal medya kullanıcıları Trump'ın marşın sözlerini söylemekte zorlandığını fark etti.

Kullancılar daha önce siyahlara yönelik ırkçılığı marş sırasında ayağa kalkmayarak ya da diz çökerek protesto ettikleri için oyuncuları sert sözlerle eleştirmiş, hatta kariyerlerini sonlandırmakla tehdit etmişti.
Trump'ı marşın sözlerini bilmemekle suçlayan birçok kullancıları bu noktayı vurgulayarak Trump'ı 'iki yüzlülükle' suçladı.

Sitene Ekle