BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

9 yaşındaki çocuk tedavi edilmezse ölecek

9 yaşındaki çocuğun dışkısı bağırsaklarında sıkışıp kaldığı için karnı plaj topu kadar büyüdü. Çocuk bir an önce ameliyat edilmezse ölecek.

Shah Gul Mazari isimli Pakistanlı çocuğun karnı, bağırsaklarında biriken dışkı nedeniyle plaj topu kadar büyüdü. 9 yaşındaki çocuğun bir an önce ameliyat edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde hayatta kalma şansı sadece %20.

Pakistanlı çocuğun karnı "hirschsprung hastalığı" sebebiyle uzun süredir şiş. Ailesi, Shah Gul Mazari'nin doğduğunda sağlıklı bir bebek olduğunu söylüyor ancak bir yaşından sonra karnı şişmeye başlamış. Küçük çocuk sürekli ağlamaya ve emmeyi reddetmeye başlamış. Yerel bir doktor yanlış bir ameliyatla çocuğun bağırsağının bir kısmını kesmiş. Ameliyattan sonra sancıları ve karnının şişmesi devam etmiş. Shah'ın ailesinin maddi durumu kötü olduğu için çocuklarını tedavi ettiremiyorlar. Shah Gul Mazari tedavi ettirilmezse ölecek.

Peki hirschsprung hastalığı nedir?

Nadir rastalanan hirschsprung hastalığı dışkının bağırsakta sıkışmasına neden oluyor. Genellikle bebeklerde ve küçük çocuklarda rastlanan hastalık ciddi kabızlığa ve eğer tedavi edilmezse Shah'ta olduğu gibi bağırsak iltihabına neden oluyor.

Sitene Ekle
Etiketler