BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.438,47

8 kentte çığ uyarısı yapıldı

8 kentte çığ uyarısı yapıldı

Meteoroloji ve valilikler; Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan ile Iğdır; Karadeniz'de ise Rize ve Trabzon için cuma gününe kadar çığ uyarısı yaptı.

8 kentte çığ uyarısı yapıldı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre; 14 Şubat Cuma günü saat 17.00'ye kadar Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan'da yoğun kar yağışı nedeniyle dik eğimli yerler için yüksek oranda çığ oluşma riski bekleniyor.

8 kentte çığ uyarısı yapıldı

Açıklamada; meteorolojik uyarı doğrultusunda yüksek kesimlerin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan oluşması muhtemel risklere karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

8 kentte çığ uyarısı yapıldı

Kars Valiliği duyurdu

Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Meteorolojiden alınan son bilgiye göre il için 'sarı uyarı' verildiği belirtildi.

8 kentte çığ uyarısı yapıldı

Yoğun kar yağışı nedeniyle çığ riskinin olduğu vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yüksek kesimlerin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Oluşması muhtemel risklere karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir."