BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

77lik adama sünnet operasyonu

SSK faturalarını inceleyen Başbakanlık müfettişleri gördüklerine inanamadı.

Abone ol

Sosyal Sigortalar Kurumu'nun (SSK) 2004-2005 yılı hesaplarını inceleyen Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu (YDK) müfettişleri, SSK'ya gönderilen faturalar karşısında şoke oldu.

Akşam gazetesinin haberine göre usulsüz faturaların başında, şeker hastalığı tedavisi için devlet hastanesine yatırılan 70 yaşındaki hastaya yapılan 'penis uzatma' operasyonu yer alıyor. Ödeme yapılması için SSK'ya gönderilen faturada, penis uzatma ameliyat gideri olarak 296 YTL talep ediliyor. Bir sağlık ocağı tarafından düzenlenen 11 YTL'lik faturada ise, 60 yaşındaki bir erkek hastaya 'vajinadan yabancı cisim çıkarma' operasyonu uygulandığı belirtiliyor.

BEBEĞE GEBELİK TESTİ
Bir bayan hasta için düzenlenen faturada da, hastaya 'Testis USG tetkiki yapıldı' ifadesi yer alıyor. Yine bir devlet hastanesi tarafından gönderilen faturada, 1 yaşındaki çocuğa 'gebelik testi' uygulandığı ileri sürülüyor. Bir üniversite hastanesinin düzenlediği iki ayrı faturada ise 70 yaşındaki erkek hastaya 'kürtaj' yapıldığı ve kalp krizi geçirdiği için hastaneye yatırılan 77 yaşındaki erkek hastaya 'sünnet' operasyonu uygulandığı belirtilerek SSK'dan ücret talep ediliyor.

Kaynak: www.aksam.com.tr