BIST 14.295
DOLAR 46,63
EURO 53,21
ALTIN 6.070,58

75 milyon liralık vurgun yapmışlar! Konya merkezli 12 ilde 'change araç' operasyonu

75 milyon liralık vurgun yapmışlar! Konya merkezli 12 ilde 'change araç' operasyonu

Konya merkezli 12 ilde düzenlenen "change araç" operasyonunda 37 araca el konuldu, 32 şüpheli gözaltına alındı.

75 milyon liralık vurgun yapmışlar! Konya merkezli 12 ilde 'change araç' operasyonu - Resim: 1

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen "Oto Kapan" operasyonu kapsamında, deprem, trafik kazası ve yangın sonucu ağır hasar alarak tamiri mümkün olmayan araçlara ait şasi ve motor bilgilerinin, çalıntı, aranan, yakalamalı, hacizli ve gümrük kaçağı araçlara aktarılmak suretiyle "change" işlemi yapıldığı, bu şekilde oluşturulan araçların üçüncü şahıslara satılarak haksız kazanç elde edildiği belirlendi.

75 milyon liralık vurgun yapmışlar! Konya merkezli 12 ilde 'change araç' operasyonu - Resim: 2

Asayiş Daire Başkanlığı ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı ile Teknik Takip ve İzleme Büro amirliklerince yürütülen operasyon kapsamında, Konya'da 21, il dışında 16 olmak üzere 37 araçta yapılan incelemelerde bunların "change" olduğu belirlendi.

75 milyon liralık vurgun yapmışlar! Konya merkezli 12 ilde 'change araç' operasyonu - Resim: 3

Operasyon kapsamında Konya'da 21, İstanbul'da 3, Diyarbakır, Kayseri ve Antalya'da 2'şer, Ankara, Sakarya, Amasya, Hatay, Malatya, Şırnak ve Samsun'da 1'er olmak üzere toplam 37 araca el konuldu.

75 milyon liralık vurgun yapmışlar! Konya merkezli 12 ilde 'change araç' operasyonu - Resim: 4

75 milyon liralık vurgun

Ele geçirilen araçların piyasa değerinin yaklaşık 75 milyon lira olduğu, şüpheliler arasında yaklaşık 25 milyon lira tutarında suçtan kaynaklandığı değerlendirilen para transferleri yapıldığı tespit edildi.