BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.488,21
HABER /  DÜNYA

71 kişiyi taşıyan Rus yolcu uçağı Moskova'da düştü

Rusya'nın başkenti Moskova'da 71 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü. Domodedovo Havaalanı'ndan kalkan uçağın, kalkıştan kısa süre sonra kuleyle bağlantısı kesildi. Uçaktaki herkesin hayatını kaybettiğini açıklandı.

Abone ol

71 kişiyi taşıyan Saratov Havayolları'na bağlı Rus yolcu uçağının Moskova'da düştüğü açıklandı. Domodedovo Havaalanı'ndan kalkan uçağın, kalkıştan kısa süre sonra kuleyle bağlantısını kaybettiği ifade edildi. Rus haber ajansı TASS'a konuşan yetkili, uçaktaki herkesin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Antonov An-148 tipi uçağın Moskova'dan Orsk kentine gitmek için havalandığı ifade edildi. 

Rusya'nın başkenti Moskova'nın Domodedovo Havalimanı'ndan havalanan ve içinde 71 kişinin bulunduğu Saratov Havayolları'na ait yolcu uçağının radardan kaybolduğu açıklandı.

UÇAKTA 65 YOLCU VARDI

Moskova Acil Durumlar Baş İdaresi'nden yapılan açıklamada, uçağın Ramenskiy şehrinde düşmüş olabileceği ve kurtarma ekiplerinin bölgede arama çalışmaları başlattığı aktarıldı. Nitekim bir kaynak, Antonov An-148 tipi yolcu uçağının yerinin havadan yapılan arama sonucu tespit edildiğini söyledi.

Domodedovo Havalimanı'ndan bir kaynak da uçaktaki 71 kişinin 65'nin yolcu, 6'sının da mürrettebat olduğunu söyledi.

KURTARMA EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

İçerisinde 65 yolcu ve 6 kişilik mürettebatın bulunduğu uçağın, Moskova'nın güneydoğusundaki Ramenskoye bölgesine düştüğü, çok sayıda kurtarma ekibinin ve ambulansın bölgeye sevk edildiği belirtildi.

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov'un bölgeye gittiği, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Uçağın 6 bin 400 feet mesafeye çıktıktan sonra radardan kaybolduğu ifade edildi.