BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,78
ALTIN 2.396,64
HABER /  DÜNYA

6. ERCİYES FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Ünlü yıldızların, usta yönetmenlerin öğrencilerle buluştuğu Erciyes Film Festivali için geri sayım başladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fa...

Abone ol

Ünlü yıldızların, usta yönetmenlerin öğrencilerle buluştuğu Erciyes Film Festivali için geri sayım başladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilecek festival, 24 Nisan’da başlayacak. Üç gün sürecek festivale, Türk Sinemasının Sultanı Türkan Şoray da renk katacak.
Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği Erciyes Film Festivali’nin hazırlıkları tamamlandı. 24 Nisan’da başlayacak ve 3 gün sürecek festival, İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu ile Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleşecek. Geçen yıl Lütfi Ömer Akad anısına yapılan festival, bu yıl Metin Erksan anısına düzenlenecek.
Festivalle; alanında özgün fikirler üretebilecek, farklı bakış açılarıyla sinemaya katkıda bulunabilecek tüm ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin teorik bilgilerini pratiğe dökmelerine yardımcı olmak; kurmaca ve belgesel filmin gelişmesine katkıda bulunmak ve filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak amaçlanıyor.
Üniversite öğrencilerinin hazırladığı kısa filmlerin yarıştığı festivalde, adaylar belgesel ve kurmaca dalında, tür ve konu sınırlaması olmaksızın yarışacak. Yarışmaya katılan filmler ön elemeye tabi tutuldu. 25 Nisan Perşembe günü ön elemeyi geçen kısa filmlerin gösterimi yapılacak. Festival, 26 Nisan Cuma günü görkemli ödül töreninin ardından sona erecek.
Festivalin belgesel ve kurmaca dalındaki birincilerine Süleyman Çetinsaya Birincilik Ödülü olan 2000 TL verilecek. Yarışmanın ikincileri 1500 TL’nin sahibi olacak. Üçüncülük alan proje sahipleri ise 1000 TL ile ödüllendirilecek. Ayrıca, sosyal medyada gösterime sunulan filmler arasında izleyicilerin seçeceği kurmaca ve belgesel dalından birer filme facebook beğeni ödülü verilecek. Facebook Beğeni Ödülü ise 500 TL olarak belirlendi.

ONUR KONUĞU TÜRKAN ŞORAY
Geçen yıl Yeşilçam’ın usta oyuncusu Hülya Koçyiğit’in onur konuğu olduğu festivale bu yıl Türk Sineması’nın Sultanı Türkan Şoray konuk olacak. Aynı zamanda kurmaca dalı jüri üyeliği yapacak olan Şoray, 27 Nisan’da 14:00 - 16:00 saatleri arasında Kayseripark’ta düzenlenecek imza töreninde hayranlarıyla buluşacak. Ayrıca, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Burçak Evren tarafından sinemanın duayeni Metin Erksan anısına kitap hazırlandı. Türkan Şoray için de bir sürpriz olduğu bildirildi.
Öte yandan, genç neslin kaleminden dökülen yazılar kitap haline getirildi ve bu kitaplar, festivalde katılımcılara dağıtılacak.
(İHA)