BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.431,24
GÜNCEL

57 kişilik otobüste 157 mülteci yakalandı

DÜZCE'de fazla yolcu taşıdığı ihbarı üzerine durdurulan otobüste yasa dışı yollarla ülkeye giren Afganistan ve Pakistan uyruklu 3'ü kadın, 3 çocuk 157 mülteci yakalandı. Otobüsten inerken açlık nedeniyle baygınlık geçiren 3 mülteci hastaneye kaldırıldı.

İstanbul yönüne giden ve fazla yolcu taşıdığı ihbarı yapılan Hakan Kurtman yönetimindeki 01 Z 1002 plakalı otobüs, TEM Otoyolu'nun Düzce Gümüşova Rampaları mevkiinde polis ekipleri tarafından durduruldu. Otobüste kaçak yollarla ülkeye giren çok sayıda mülteci olduğu belirlendi. Bunun üzerine otobüs jandarma ekiplerine teslim edilerek İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Bayraktar Karakol Komutanlığı'na çekildi. Otobüsün içinde ve bagaj bölümlerinde yolculuk yapan Afganistan ve Pakistan uyruklu 3'ü kadın, 3'ü çocuk 157 mülteci saptandı. Otobüsten indirilen mültecilerden 3'ü, iddiaya göre 3 gündür aç ve susuz olmaları nedeniyle baygınlık geçirdi. 3 kişiye önce jandarma müdahale ederek su ve yemek verdi. 3 kişi daha sonra 112 Acil ekipleri tarafından ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Yasa dışı yollarla ülkeye girdikleri ve Kars'tan bindikleri otobüsle İstanbul'a gitmek istedikleri öğrenilen mültecilerin, yapılacak işlemlerin ardından sınır dışı edileceği belirtildi.

Sitene Ekle
Etiketler