BIST 10.557
DOLAR 32,16
EURO 35,12
ALTIN 2.428,93
HABER /  GÜNCEL

52.gün yemeğinden 51 kişi zehirlendi

Bursa'da bir kişi babasının ölümü verdiği yemekte 51 kişinin hastanelik olmasına neden oldu İŞye yaşanan o ilginç olay...

Abone ol

Babasının ölümü için verdiği yemekle 51 kişiyi öldürüyordu.  Bursa'da babasının ölümünün 52. günü için yemek veren bir kişi 51 kişinin hasatanelik olmasına neden oldu.

Bursa'da bir kişinin babasının ölümünün 52. günü nedeniyle verdiği yemekten yiyen 24'ü çocuk 51 kişi, gıda zehirlenmesi sonucu hastanelere kaldırıldı.

Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi Mevlana Caddesi'nde oturan Hamza A, uzun süredir tedavi gördüğü bir hastalık nedeniyle 52 gün önce hayatını kaybetti. Oğlu Yusuf A. ise babasının ölümü nedeniyle ''52. gün'' yemeğinin yapılıp dağıtılması için bir lokantayla anlaştı.

Lokantada yapılan tavuk, pilav, nohut, ayran ve yöresel Kemalpaşa tatlısından oluşan yemek, dün öğleden sonra mahalle sakinlerine dağıtıldı.

Yemeği yiyen çok sayıda kişi gece saatlerinde baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle hastanelere akın etti. İhbar üzerine mahalleye gelen ambulanslar, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çekirge Devlet, Dörtçelik Çocuk, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma ile Bursa Devlet Hastanesine hasta taşıdı.

Yemekten zehirlenen 24'ü çocuk 51 kişi, hastanelerde tedavi edildi.

Olayın ardından İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekipler, söz konusu mahalleye gelerek yemeklerden numune aldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.