BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,65
GÜNCEL

5 dakikada 5 kez radara yakalandı, ceza kesilince isyan etti

İstanbul’dan Rize’ye yakınını cenazesine gitmek için yola çıkan Ahmet İpek, aracıyla gidiş yolunda 5 dakikada 5 kez, dönüş yolunda da 2 olmak üzere toplam 7 kez radar uygulamasına takıldı.

Ordu'da takıldığı radar yüzünden 2 bin TL’lik ceza ödeyen İpek, tepkisini çektiği video ile sosyal medyada dile getirdi.


İpek'in başına gelenleri anlattığı video iki günde 100 bin kişi tarafından tıklandı.


İstanbul’da ikamet eden 61 yaşındaki Ahmet İpek, bir yakınının cenazesine katılmak üzere kendi aracı ile Rize’ye gitmek için yola çıktı. Ordu’ya kadar herhangi olumsuz bir durumla karşılaşmadan yolculuğunu devam ettiren İpek, 18 Kasım 2015 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Ordu’da hizmete giren Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) yüzünden şok üstüne şok yaşadığını söyledi. İpek’i şaşırtan durum ise hayli ilginç. Durumu ilginç kılan ise İpek, önce gidiş istikametinde dakikada 1 kez olmak üzere 5 dakikada 5 kez radara girdi. İpek, dönüş yolunda da aynı güzergahta iki kez uygulamaya takılınca yaşadıklarına isyan etti ve cep telefonu ile bir video çekerek önce başına gelenleri anlattı ardından tepkisini kendine özgü şivesi ve tavırları ile dile getirdi. 


İKİ GÜNDE 100 BİN TIK 


Videoda bir masada oturduğu görülen ve önüne TEDES sistemine takıldığına dair ceza belgelerini sıralayan Ahmet İpek bu durumdan dolayı ödediği 2 bin TL tutarındaki ceza yüzünden hem mağdur olduğunu hem de yaşadığı dakikada bir radara takılma durumuna anlam veremediğini belirterek olayın çözüme kavuşturulmasını istediğin dile getirdi. Öte yandan İpek’in yüklediği serzeniş videosu da sadece iki günde 100 bini aşkın tıklandı. Videoyu izleyenlerin yorumları da hem güldürdü hem düşündürdü. Yorum yapanlardan kimi ödenen ceza paralarıyla yeni yolların yapılacağını kimi de üçüncü köprüye fayda sağlayacağını yazdı. 


ORDU RADARLA DEĞİL FINDIKLA ANILSIN” 


Yaşadığı olayın ardından İHA muhabirine açıklamada bulunan Ahmet İpek uzun yıllardır araç kullandığını ve ehliyet sahibi olduğunu geçmiş yıllara ait nadir trafik kurallarını ihlal ettiğini söyledi. Ancak son yaşadığı olaya bir türlü anlam veremediğini ifade eden Ahmet İpek şunları söyledi: 


İstanbul’dan Ordu’ya gelene kadar hiçbir cezaya maruz kalmadım. Ordu’yu geçerken “Ne oluyor?” dedik. Flaşlar patladı. 78 Km ile giderken bu araçla bana ceza yazıyor. Ben cezamı kabul ediyorum ama İstanbul’dan Ordu’ya gelene kadar hiç mi hata yapmadım. Ondan sonra bir dakika arayla 6-7 defa bana radar cezası geldi. Kaç yıldır ehliyet sahibiyim. Ben böyle bir şey görmedim. Duyan, gören varsa bana izah etsin. Yoksa ben yanlış mı konuşuyorum? Ordu’dan böyle mi geçmemiz gerekiyor? Ordu’yu fındığı ile analım. Ordu’yu duyduğum zaman artık cinlerim başıma geliyor. Yazıktır, günahtır. Bir yetkili bunu söylesin. Bu karar sadece Ordu ilinde mi uygulanıyor? O zaman biz Ordu’dan deniz ya da hava yoluyla mı geçelim? Bir tek bana mı rastladı. Ben 7 kere radar cezası yedim. Bana birisi Allah rızası için açıklama yapsın.” 


CEZALARI ÖDEDİ AMA HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATACAK 


Söz konusu cezaları itiraz etmeden ödediğini ancak ilerleyen günlerde hukuki yollara başvuracağını da sözlerine ekleyen Ahmet İpek, “Eğer ben cezalı isem, haksız isem birisi söylesin sen haksızsın, sen cezalısın. Ondan sonra bende konuşmam artık” dedi. 


TRABZON MAÇKA BELEDİYE BAŞKANI DA CEZALARA İSYAN ETMİŞTİ 


Trabzon'un Maçka ilçesi Belediye Başkanı Koray Koçhan, iki hafta önce karayolu ile Ankara'ya giderken Karadeniz Sahil Yolu Ordu Şehiriçi Geçişi'nde özel aracına 2 dakika arayla kesilen toplam 2 bin 160 TL'lik radar cezalarına isyan etmişti. 


Koçhan, bu tür trafik cezalarında amacın gelir elde etmek olmaması gerektiğini belirterek "Ordu'daki radar uygulaması sürücüleri caydırmak için değil gelir kazanmak için kurulmuş. Karadeniz'e yapılmış bir tuzaktır, tefeci zihniyetidir" demişti.

Sitene Ekle
Etiketler