BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.405,05
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

4/C'liler 16 aydır bekliyor

4/C'li kamu çalışanlarına verilen vaadler henüz yerine getirilmedi

Abone ol

4/C’li olarak adlandırılan Geçici Personelin kadroya geçirilmeleri tamamen vazgeçildiği gibi kendilerine yaklaşık 16 ay öncesinden vaat edilen Aile Yardımı konusu da unutulup, gündemden düşürülmüş görünüyor.

Hatta ne acıdır ki ilgili sendikalar da bu konudaki taleplerinden yaz vazgeçmiş ya da ertelemiş gibi bir tavır sergilemekte, daha doğru bir ifadeyle hiçbir tavır sergilememektedirler.

ÇALIŞMANIN BAŞLATILDIĞI SÖYLENMİŞTİ

Memur-Sen’e 4. Olağan Genel Kurul sonrası hayırlı olsun ziyaretinde bulunan o zamanın kamu çalışanlarından sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, 4/C li personele eş ve çocuklar için aile yardımı ödenmesine ilişkin çalışma başlatıldığını ve bununla ilgili olarak Bakanlar Kurulu Kararı hazırlandığını, en kısa sürede yürürlüğe gireceğini söylemişti.

Ancak, 4/C li personel kadroya geçirilmediği gibi aradan 3 ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen kendilerine söz verilen aile yardımını düzenleyen kararname her nedense bir türlü sonuçlandırılamamış ve bu konudaki müjdeli haberler de birden bire kesilmiştir.

4/C lilere yapılacak Aile Yardımı konusunu yeniden gündeme getirmek suretiyle bu konudaki çalışmaların bir an önce sonuçlandırılması bekleniyor.