BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

497 filmde oynadı ama adını kimse bilmiyor!

497 filmde oynadı ama adını kimse bilmiyor!

Yeşilçam Türkan Şoray, Gülşen Bubikoğlu, Hale Soygazi gibi güzel kadınları, Ediz Hun, Bulut Aras, Kadir İnanır gibi yakışıklı jönleriyle bilinir. Ancak Yeşilçam, onlar kadar tanınmayan ama hayatını sinemaya adamış sanatçıları da barındırıyordu.

497 filmde oynadı ama adını kimse bilmiyor!

Yeşilçam Türkan Şoray, Gülşen Bubikoğlu, Hale Soygazi gibi güzel kadınları, Ediz Hun, Bulut Aras, Kadir İnanır gibi yakışıklı jönleriyle bilinir. Ancak Yeşilçam, onlar kadar tanınmayan ama hayatını sinemaya adamış sanatçıları da barındırıyordu. Macit Flordun Ankara Devlet Konservatuvarı müzik ve tiyatro bölümü mezunudur. Sinemaya 1975 yılında başlamış, onlarca filmde rol almıştır. Devlet tiyatrolarında da yıllarca oyuncu, rejisör ve yönetici olarak çalışmıştır. 12 Kasım 1996’da hayata veda etti.

497 filmde oynadı ama adını kimse bilmiyor!

Cevat Kurtuluş Yeşilçam’daki lakabı “1001 surat olan Cevat” olan Cevat Kurtuluş; çok fazla sayıda filmde emek vermiş ve büyük bir ustalıkla kullandığı yüzünü şekilden şekle sokarak seyirciyi kırıp geçiren usta bir şovmen ve oyuncuydu. Filmlerde kullandığı papyonu onunla bütünleşen bir aksesuarı olmuştu. Cevat Kurtuluş 1992 yılında geçirdiği bir kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

497 filmde oynadı ama adını kimse bilmiyor!

Dinçer Çekmez Sayısız filmde rol almış olan sanatçı aynı zamanda çok başarılı bir tiyatrocu idi. Sanatçı lösemi hastalığı nedeniyle 12 Mart 2013 tarihinde tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında hayatını kaybetmiştir.

497 filmde oynadı ama adını kimse bilmiyor!

Süheyl Eğriboz Yeşilçam’da kötü adam ve kötü adamın yancısı rolleriyle tanıdığımız Süheyl Eğriboz sinemaya 1940’ta Akasya Palas filminde oynayarak adım attı. Sonrasında onlarca filmde ve tiyatro oyununda sahne aldı. Ayrıca seslendirme sanatçılığı da yaptı. Süheyl Eğriboz; 1971 yılında çekilen “Hazreti Ömer’in Adaleti” filminde, rol gereği Ömer bin Hattab’ı öldürdüğü için Ramazan Bayramı sırasında sinemasever(!) 3-4 kişi tarafından sopalarla dayak yedi, kafasına 18 dikiş atıldı. 10 Ocak 2014 tarihinde sabaha karşı hayatını kaybetti.