BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.427,58
HABER /  GÜNCEL

3 milyon dolarını TL'ye çeviren ünlü iş adamı kim?

ABD-Türkiye krizinin ardından yükselen dolara karşı iş dünyası dövizini bozdur kampanyası başlattı. Dolarlarını bozduran isimlerden biri de Metro Turizm'in sahibi Galip Öztür. İş adamı Öztürk 3 milyon dolarını TL'ye çevirdi.

Abone ol

ABD ile Türkiye arasında yaşanan tutuklama krizinin ardından önce ABD sonra Türkiye karşılıklı olarak vize işlemlerini askıya aldı. Sonrasında dolar hızla tırmanışa geçerek 3.78'in üzerine çıktı. Euro ise tarihi rekor kırdı. Döviz kurundaki bu hareketlilik sonrası iş dünyası 'dövizini bozdur' kampanyası başlattı. Metro Turizm'in sahibi iş adamı Galip Öztürk sosyal medya hesabından dövizini bozdur kampanyasına katıldığını gösteren bir dilekçe paylaştı.

Posta'nın özel haberine göre, dilekçeye göre Galip Öztürk tam 3 milyon dolarını Türk Lirası'na çeviren talimatı ilgili banka şubesine vermiş görünüyor.

'FIRSATA ÇEVİRDİ' ELEŞTİRİSİ

Galip Öztürk'ün 'dolar bozdurma' çağrısına farklı eleştiriler de geldi. Yapılan bazı yorumlarda Galip Öztürk'ün yüksek kur seviyesinden dolarlarını bozdurması 'durumu fırsata çevirdi' eleştirilerine neden oldu.



DAHA ÖNCE DE DOLAR BOZDURANA OTOBÜS BİLETİ VERMİŞTİ

Galip Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl başlattığı 'dolar bozdurma' çağrısı sonrası Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "500 dolar bozduran ve resmi makbuzu WhatsApp mesajı gönderen herkese Metro'dan bir bilet hediye edeceğim." açıklamasında bulunmuştu.

DÖVİZ BÜROLARINA AKIN ETMİŞLERDİ

Geçtiğimiz yıl da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla pek çok isim dolarını bozdurmak için döviz bürolarına bankalara akın etmişti.

Çeyrek altın 251 lira dolar 3.70'i aştı neler oluyor?

Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırdı neler oluyor?