BIST 11.234
DOLAR 42,61
EURO 50,18
ALTIN 5.852,44

3. köprüye havadan bakın

3. köprüye havadan bakın

Tamamlandığında şehir trafiğini tır ve kamyon yoğunluğundan kurtarması beklenen Yavuz Sultan Selim Köprüsü havadan görüntülendi.

3. köprüye havadan bakın - Resim: 1

Tamamlandığında şehir trafiğini tır ve kamyon yoğunluğundan kurtarması beklenen Yavuz Sultan Selim Köprüsü havadan görüntülendi.

3. köprüye havadan bakın - Resim: 2

Günde ortalama bin 500 aracın trafiğe katıldığı İstanbul'da, 3. Boğaz Köprüsü Projesi'nin de içinde bulunduğu Kuzey Marmara Otoyolu Projesi ile Odayeri-Paşaköy Kesimi Projesi'nin yapımı devam ediyor.

3. köprüye havadan bakın - Resim: 3

Yaklaşık 4 bin 627 kişinin çalıştığı projede, 737 makine ve 51 çeşitli ekipmanın kullanılıyor ve hava şartları uygun olduğu zamanlarda 24 saatlik vardiyaya geçiliyor.

3. köprüye havadan bakın - Resim: 4

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlü pazarlıkla yüklenici firmadan 29 Mayıs 2015'te bitirilmesi sözünü aldığı projede 8 şeritli karayolu ve 2 hat tren yolu yer alacak. Yeni köprünün maliyeti 4,5 milyar lirayı bulacak.