BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63

27 Temmuz'da kıyamet kopacak!

27 Temmuz'da kıyamet kopacak!

Peki Ay'ın renginin kırmızıya döneceği 27 Temmuz günü ile ilgili bilim insanları neler söylüyor?

27 Temmuz'da kıyamet kopacak!

Peki Ay'ın renginin kırmızıya döneceği 27 Temmuz günü ile ilgili bilim insanları neler söylüyor? 27 Temmuz'da gerçekleşecek Kanlı Ay Tutulması kimilerine göre dünyanın sonu anlamına geliyor. Temmuz ayında Kanlı Ay denilen gök olayı gerçekleşecek. Dünyanın uydusu olan Ay'ın rengi Ay tutulması boyunca kırmızıya dönecek.

27 Temmuz'da kıyamet kopacak!

27 Temmuz'da gerçekleşecek bu olayın kıyametin habercisi olacağını düşünen bir grup var. Bir grup Hristiyan'ın oluşturduğu Endtime Ministries, İncil'de yer alan bazı kehanetlere dayanarak kıyameti bekliyor. Bilim adamları ise şaşkın. Bu gök olayındaki kırmızı ve mavi tonların "Rayleigh saçılması" nedeniyle gerçekleştiğini belirten uzmanlar, bunun kıyametle ilgisi olmadığını belirtiliyor.

27 Temmuz'da kıyamet kopacak!

Kanlı Ay Tutulması Dünya'nın gölgesinin Ay'ı tamamen karanlığa bürüyerek Tam Ay Tutulması yaşandığı zaman gerçekleşir ve bu sebeple Ay kırmızı renk görünür. Ay, Dünya etrafındaki bir tam turunu yaklaşık 27 günde tamamlar ve 29.5 günde döngüsünü gerçekleştirir. Ay'ın iki döngüsü arasındaki farkları, Ay'ın, Dünya'nın ve Güneş'in Ay yörüngesi sırasında değişen göreli konumu sebebiyle ortaya çıkar.

27 Temmuz'da kıyamet kopacak!

Kanlı Ay Tutulması yalnızca Ay'ın Dolunay evresinde ve Ay Tutulması sırasında yaşanır. Kanlı Ay Tutulması sırasında Dünya, Ay ve Güneş'in arasında kalır ve Güneş'ten Ay'a giden ışığı keser. Böylece Ay, Dünya'nın gölgesi tarafından örtülür.