BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.418,63
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

23 Haziran'da nerede oy kullanacağım? YSK sorgu ekranına bakın

İSTANBUL seçmeni, oy kullanacağı sandık bilgilerini, "ysk.gov.tr" adresindeki, "Nerede Oy Kullanacağım" bağlantısından sorgulayabiliyor.

Abone ol

YSK internet sitesinde, 23 Haziran İstanbul seçiminde oy kullanacak seçmenin, hangi sandıkta, nerede oy kullanacaklarına ilişkin bilgilere ulaşması için sorgu ekranı açıldı.

YSK sitesinde "Nerede Oy Kullanacağım" linkine tıklandığı zaman "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçimi Sandık Bilgisi Sorgulama" ekranı açılıyor. 

Oy vereceğiniz yeri öğrenmek için sırasıyla nüfusa kayıtlı olduğunuz ili, TC kimlik numaranızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz sıra numarasını girmeniz gerekiyor. Resim doğrulama kodunu da girip sorgula tuşuna bastığınızda hangi okulda kaç numaralı sandıkta oy kullanacağınızı görüyorsunuz. 

Nerede oy kullanacağım tıkla öğrenysk sandık sorgulama nerede oy kullanacağımOy kullanacağınız sandığı e devlet sistemi üzerinden de görüntüleyebilirsiniz. 23 Haziran'da milyonlarca İstanbullu bir kez daha sandık başına gidecek ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy kullanacak. Seçimlerde oy vermek için TC numarasını gösteren bir kimlik kartı yeterli olacak.