BIST 10.455
DOLAR 32,20
EURO 34,93
ALTIN 2.413,56

20 Saat oruç tutuyorlar

20 Saat oruç tutuyorlar

Yaz aylarında "gece gündüz batmayan güneşiyle" bilinen iskandinav ülkelerinden isveç, norveç ve finlandiya'nın kuzey bölgelerinde yaşayan müslümanlar, 20 saate yakın oruç tutuyor.

20 Saat oruç tutuyorlar

Yaz aylarında "gece gündüz batmayan güneşiyle" bilinen İskandinav ülkelerinden İsveç, Norveç ve Finlandiya'nın kuzey bölgelerinde yaşayan Müslümanlar, 20 saate yakın oruç tutuyor.

20 Saat oruç tutuyorlar

İsveç'in kuzeyindeki Kiruna kentinde, Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinde yer alan imsakiyeye göre ramazanın ilk günü, imsak TSİ 03.48'de, iftar TSİ 22.18'de oldu ve teravih namazı TSİ 23.33'te kılındı.

20 Saat oruç tutuyorlar

İsveç, Norveç ve Finlandiya'da yaşayan Türkler arasında emekli olanlar ya da tatillerini bu aylara denk getiren Türklerin çoğunluğu, ramazan ayını Türkiye'de geçirmeyi tercih ediyor. Bu kişiler, okulların başlamasıyla birlikte bu ülkelere dönmeye başlayacak.

20 Saat oruç tutuyorlar

Günlerin uzun ancak serin olmasından dolayı bu ülkelerde kalıp oruç tutan Türkler ve diğer Müslümanlar ise ramazan alışverişlerini Türk mallarının satıldığı dükkanlardan yapmayı tercih ediyor.