BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50
DÜNYA

17.YY'dan bu yana kayıp olan kabilenin üyesi görüntülendi!

Endonezya'da arazide motorsiklet kullanan sporcular, yarı çıplak ve vücut ebatları oldukça küçük gizemli bir insan gördü. Bu insanlar en son 17. yüzyılda görüldü.

Sumatra adasının kuzey kesimlerindeki arazide motor sürmekte olan gençler küçük boylarda, yarı çıplak ve atletik bir insanla karşılaştı. Motorcuları fark eden adam çalıların arasına atlayarak gözden kayboldu. Motorculardan birisi adamın izini sürmeye çalışsa da başarılı olamadı. Ancak adamın taşıdığı dev odun parçası çalıların arasında bulundu. Görüntüler kameraya yansıdı.

Uzmanlar adamın cüce insanlardan oluştuğu bilinen, efsanelere konu olan Mante kabilesinden olduğunu düşünüyor. Mante kabilesi üyelerinin normal bir insana göre çok daha küçük olduğu ve dış dünya insanlarını gördüklerinde anında kaçtıklarını söyleniyor.Tarihi kaynaklarda bir Mante kabilesi üyesi en son 17. yüzyılda görüldüğü söyleniyor. Arkeologlar 2003 yılında insanlardan çok daha küçük insanların izine Endonezya'nın Flores takım adalarında rastlamıştı. Adanın yerlilerinin 50.000 yıl önce yaşadığı tespit edilmişti. Fosillerde görüldüğü üzere bu insanlar küçük beyinlere sahipler ve çeneleri bulunmuyor.

Sitene Ekle