BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

14 Mart 2022 Pazartesi günü 18 ilde eğitime kar engeli

14 Mart 2022 Pazartesi günü 18 ilde eğitime kar engeli

Yoğun kar yağışı don ve buzlanma nedeniyle 18 ilin tamamında veya bazı ilçelerinde 17 Mart Pazartesi günü eğitime ara verildiği bildirildi.

14 Mart 2022 Pazartesi günü 18 ilde eğitime kar engeli

Giresun
Giresun'da kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda eğitime ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin, Vali Enver Ünlü başkanlığında Valilik makamında toplandığı belirtildi. Toplantıda il genelinde eğitime ara verilmesi kararının alındığı aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"İlimizde yaşanan yoğun kar yağışı, olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle Meteorolojiden yapılan uyarılar da dikkate alınarak ilimiz genelinde 14 Mart Pazartesi günü resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, özel öğretim kurslarında ve özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir."

Açıklamada il genelinde engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağı da ifade edildi.

14 Mart 2022 Pazartesi günü 18 ilde eğitime kar engeli

Bitlis
Bitlis merkez ve bağlı köylerle Güroymak ve Tatvan ilçelerinde yoğun kar nedeniyle eğitime ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada olumsuz hava şartları ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar nedeniyle il merkezi ile bağlı köy ve beldelerdeki tüm resmi ve özel okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Güroymak ilçesinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle 16 köy ve 4 mezrada okullar tatil edildi. Tatvan Kaymakamlığından yapılan açıklamada da tüm resmi ve özel okullarda eğitime ara verildiği aktarılarak kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin idari izinli sayılacağı kaydedildi.

14 Mart 2022 Pazartesi günü 18 ilde eğitime kar engeli

Rize
Rize'de kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda eğitime ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada il genelinde devam eden kar yağışı ve buna bağlı risklerin değerlendirildiği belirtildi. Açıklamada, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı tehlikesi olduğu vurgulanarak, "İlimiz genelinde tüm resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları, halk eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarında eğitim öğretim faaliyetlerine 14 Mart 2022 Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmesine karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi. Açıklamada engelli ve hamile kamu çalışanlarının da yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

14 Mart 2022 Pazartesi günü 18 ilde eğitime kar engeli

Hatay
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde devam eden kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. Yayladağı Kaymakamlığından yapılan açıklamada valilik kararı gereğince ilçede devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle 14 Mart'ta bir gün süreyle eğitime ara verildiği belirtildi.