BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.400,35
HABER /  DÜNYA

13 günde 40 kilo verdi

Adıyaman’da fazla kilosu nedeniyle yatağa mahkum olan kadın, 13 gün boyunca yoğun bakımda gördüğü tedavi sonrası 180 kilodan 140 kiloya düşt...

Abone ol

Adıyaman’da fazla kilosu nedeniyle yatağa mahkum olan kadın, 13 gün boyunca yoğun bakımda gördüğü tedavi sonrası 180 kilodan 140 kiloya düştü.
Üç yıl içerisinde 180 kiloya ulaşan ve yatağa mahkum olan Rabia Polat, 13 gün önce fenalaşarak komşularının yardımıyla ambulansa bindirilmiş ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek-1 (82. yıl Devlet Hastanesi) yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Şeker hastası olduğu öğrenilen Rabia Polat’ın kullandığı bir ilaçtan dolayı vücudunun su topladığını ve fazla kilolarının bundan dolayı olduğunun tespit edilmesi üzerine tedaviye başlanıldı.
Kalp yetmezliği, nefes darlığı hastalığının da olduğu tespit edilen Rabia Polat’a 13 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tedavi uygulandı. Hayatı tehlikesini atlatan Rabia Polat, servise alındı.
Tedavi süreci başladığında 180 kilo olan kadın, 13 günlük sürenin sonunda 140 kiloya düştü. Yerinden kalkamayan kadın şimdi iki kişinin yardımıyla yürüyebiliyor. Tedavisi devam edecek olan kilolu kadının önümüzdeki günlerde kilolarından tamamen kurtulması için diyet programı uygulanacak. Rabia Polat, fazla kilolarından kurtulmanın sevincini yaşarken “Allah’a şükür şimdi kalkabiliyorum; hareket edebiliyorum. Karnım davul gibiydi şimdi çok şükür kalkabiliyorum. İlaç tedavisi yapıyorlar. Tuzsuz yemek yiyorum” dedi.

"İNŞALLAH O YEMEK YAPAR, BİZ YERİZ"
Rabia Polat’ın eşi Ramazan Polat ise, eşini ambulansa 15 kişinin battaniye içerisinde konulduğunu ve hastanede kendileriyle yakından ilgilenildiğini söyledi. Ramazan Polat, “Hastane getirmek için ambulans çağırdık. Sedyeye sığmadı; battaniyeye koyduk. Yaklaşık 15 kişiyle ambulansa koyduk. Tedavisi çok iyi gidiyor. Burada bizimle çok yakından ilgilendiler ve bizi çok mutlu ettiler. Şimdi iki kişi yürütebiliyoruz. Tedaviden sonra inşallah evimize yürüyerek gider, çoluk çocuğa eşim yemek yapar yemek yeriz. Hep birlikte misafirliğe gideriz. Biz buna hasret kaldık” dedi.
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Serap Kılınç ise, Rabia Kılınç’ın 13 gün boyunca yoğun bakım servisinde tedavi gördüğünü belirterek, “O zaman çok korkunç bir ödemi vardı. Solunum problemi vardı. 13 günlük yoğun bakımdaki tedavisinde ödemi çözüldü. Yaklaşık 40 kilo civarında zayıflayabildi. Belki 40 kilodan daha fazla verdi. Umarım tedavisi bittikten sonra bir diyetisyen eşliğinde istediği kiloya ulaştıracağız” diye konuştu.
(İHA)