BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

100 bin lira bulunamazsa Hatice Selma 'anne' diyemeyecek

Adana'da 1.5 yaşında yapılan bir iğneden dolayı beyin felci geçiren ve konuşma, yürüme yeteneğini kaybeden 5 yaşındaki Hatice Selma Özmeneroğlu'nun Tayland'da kök hücre tedavisiyle hayata bağlanması için 100 bin lira gerekiyor.

Özlem Özmeneroğlu (28) ile su tesisatçısı Nurettin Özmeneroğlu (30) 7 yıl önce evlendi. Bu evlilikten Hatice Selma (5) ismini verdikleri bir kız çocukları dünyaya geldi. Hatice Selma 1.5 yaşındayken hastalanarak bir tıp merkezine götürüldü. Burada doktor muayene edip üşüttüğünü söyleyerek ilaç yazıp iğne yapılmasını istedi. Kız çocuğuna bir hemşire iğne yaptı. İğne yapıldıktan sonra tıp merkezinden çıkan kız çocuğu fenalaştı. Tekrar tıp merkezine getirilen kız çocuğu, Adana Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi.


Burada müdahale edilen çocuk, 39 gün yoğun bakımda yattı. Doktorlar çocuk için "Yürüyemez, konuşamaz, göremez ve duyamaz" dedi. Ancak anne Özmeneroğlu kızı için mücadele ederek doktor doktor gezdi. Kızı şimdi görüyor ve duyuyor ancak konuşup yürüyemiyor.


Anne Özemeneroğlu, doktorların kök hücre tedavisiyle kızının iyileşebileceğini bunun da yeni bir kardeş dünyaya getirilmesiyle mümkün olacağını söyledi. Anne Özmeneroğlu hamile kalıp Fatih Erdal isimli bir bebek dünyaya getirdi. 9 aylık olan bebeğin kök hücresi alındı ancak bu da yeterli olmadı. Buna rağmen anne yılmayarak çocuğunun bir kez anne diyebilmesi ve ayağa kalkabilmesi için mücadeleye devam etti.


Bu hastalığa yakalanan ve tedavi olan şahıslarla iletişime geçerek nasıl tedavi olduğunu öğrenen anne Özmeneroğlu, Tayland'da kök hücre tedavisi yapılarak bu tür hastaların kendi ihtiyaçlarını giderebilecek şekilde ayağa kalktığını öğrendi.

Sitene Ekle
Etiketler