BIST 9.812
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.430,87

10 adımda stil ikonu olun

10 adımda stil ikonu olun

Kıyafetinizi çekiştirmeyi bırakın! dünyanın en güzel kıyafetini giyseniz bile, oranızı buranızı sürekli çekiştirdiğiniz sürece şık olmanız mümkün değil! yok yakam açıldı, eteğim sıyrıldı, bu tişört dar geldi... ister jean üzerine tişört giyin, ister küçük siyah elbise... önemli olan aşımak! yani...

10 adımda stil ikonu olun

Kıyafetinizi çekiştirmeyi bırakın!
Dünyanın en güzel kıyafetini giyseniz bile, oranızı buranızı sürekli çekiştirdiğiniz sürece şık olmanız mümkün değil! Yok yakam açıldı, eteğim sıyrıldı, bu tişört dar geldi... İster jean üzerine tişört giyin, ister küçük siyah elbise... Önemli olan aşımak! Yani içinde emin olmak, özgüvenli görünmek, Bu nedenle giyindikten sonra kendinize aynada bakın; kıyafetinizden emin olduktan sonra da kendinizi rahat bırakın!

10 adımda stil ikonu olun

Tarzlarla oynayın!
"Sex and the City" dizisiyle birlikte farklı tarzları birbirine karıştırmak, stil sahibi olmanın en önemli yolu oldu. İşte tarzlarla oynayabilmeniz için birkaç İpucu: Parlak bir mini elbisenin altına kaba saba botlar giyebilir, blazer ceketinizin altına kapüşonlu bir kazakla dışarı çıkabilirsiniz, pahalı markalarla ucuz parçaları birleştirebilirsiniz. Ancak tarzları karıştırırken dikkat etmeniz gereken noktalar var: Çanta, ayakkabı ve kemer üçlüsünün rengini tutturmak için çaba sarf etmeyin. Bu çaba artık sıradan kabul ediliyor.

Toprak tonlarını ya da pastel tonları kendi aralarında karıştırın. Kırmızı, sarı, yeşil ya da mor gibi güçlü renkleri ise daha sakin renklerle ya da jeanle bir araya getirin.

10 adımda stil ikonu olun

Markaları çok ciddiye almayın!
Kişisel tarzınız, bir markanın sezonluk koleksiyonuna sahip olmaktan daha önemli. Tabii ki markalar, koleksiyon hazırlarken birbirleriyle uyumlu parçalar oluşturuyor ve bu parçalar, hiç kuşkusuz vitrin mankeninin üzerinde iyi durabiliyor...

Ama stil sahibi olmak istiyorsanız, bundan kaçının! Şıklık, illa ki" elbise demek değil! Basit parçalarla da şık olabilirsiniz. Yeter ki kendinize güvenin.

10 adımda stil ikonu olun

Trendleri izleyin!
Gelecek sezonların trendlerini izleyerek, herkesten farklı giyinebilir, kendinize has bir stil oluşturabilirsiniz. Style.com gibi web siteleri, tüm dünyadaki sokak trenlerini çok yakından takip ediyor, tasarımcıların işlerini mercek altına alıyor ve podyumdaki son trendlerden haberdar ediyor. Moda bilincinizi geliştirmek için düzenli olarak takip etmekte fayda var!