BIST 9.693
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.501,50
HABER /  EKONOMİ

Zorlu Enerji'den açıklama: Satın alacağız!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ., Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ. ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ.`ye ait hisselerin tamamının satın alınacağını bildirdi.

Abone ol

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ tarafından Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (ODEAŞ) ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'ye (OEPSAŞ) ait hisselerin tamamını satın alınacağı ifade edildi.

Zorlu Enerji'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, satış işleminin resmi kurumlardan gerekli izinlerin alınmasının ardından 2017 Ocak ayı içinde tamamlanacağı bildirildi.

Hisse alımında beher payın alış fiyatı ve toplam tutara ilişkin müzakerelerin devam ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şirketimizin yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Yönetim Kurulu bugünkü toplantısında, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin yüzde 100 hisselerinin, bu şirketlerin mevcut hissedarları olan Dedeli Yatırım İnşaat Taahhüt Elektrik Dağıtım Sanayi Ticaret AŞ, Sebahattin Yıldız, Vahip Yıldız, Cihan Yıldız, Musa Yıldız, Sinan Yıldız ve Hilal Yıldız'dan satın alınmasına toplantıya katılanların oy birliğiyle karar vermiştir."