BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Zoraki fuhuşa operasyon

Zorla alıkonulup cinsel ilişkiye zorlandıkları ileri sürülen 7 kadın, ahlak polisinin operasyonuyla kurtarıldı.

Abone ol

Kadınlardan birinin tutulduğu yerden kaçarak "157 İnsan Ticareti Mağdurları Acil Yardım ve İhbar Hattı"nı aramasıyla başlayan operasyon kapsamında, fuhşa aracılık ettikleri iddia edilen 4 kadın her yerde aranıyor.

Edinilen bilgiye göre önceki gün 157'yi arayan L.D. (19) isimli kadın, arkadaşları ile birlikte Eminönü'nde bir eve kapatıldıklarını söyledi. Bir yolunu bularak kaçmayı başardığını ve yardım istediğini belirten genç kadın, kendilerini kaçıranların zorla fuhuş yaptırdıklarını ileri sürdü.

Telefonla yapılan yardım isteğinden sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği Ekipleri olaya el koydu. Yardım isteyen kadına ulaşarak ifadesine başvuran ekipler, diğer kadınların Eminönü'nde bir evde kapıları üzerlerinden kilitli olarak 20 gündür tutulduklarını, havanın kararmasıyla Eminönü ve Aksaray'daki bar, disko ve gece kulüplerine götürüleren kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı tespit edildi.

Harekte geçen Ahlak polisi, belirlenen adrese düzenlediği operasyonla V.S. (19), T.S. (22), A.D. (23), L.S. (21), N.T. (21), N.R. (19) isimli 6 kadını kurtardı. Operasyon sırasında ev sahipleri oldukları belirtilen 3 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen 7 kadın, ifadelerine başvurulduktan sonra Cankurtaran'da bulunan Zührevi Hastalıklar Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Herhangi bir bulaşıcı hastalığa rastlanılmayan yabancı uyruklu kadınlar daha sonra Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Kadınların ifadelerinde, yurttaşları olan 4 kadın tarafından zorla tutulup, akşamları da fuhuşa zorlandıklarını söyledikleri öğrenildi. İfadelerinin alınmasından sonra İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 3 zanlı ise serbest bırakıldı. Polis yabancı uyruklu 4 kadını bulmak için çalışma başlattı.