BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.492,48
HABER /  SPOR

Zicodan ezber bozan taktik

Zico takımı adına çıkış yolu arıyor. Çok farklı bir taktiği PAF maçında denedi.

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, PAF takımıyla yapılan çift kale maçta, 3'lü savunmadan oluşan takım dizilişinde, Lugano'ya, arkadaşlarını yönlendirebilecek bir pozisyon verdiğini ifade etti.

3'LÜ SAVUNMA, ÇİFT FORVET

PAF takımı karşısında 3'lü savunma deneyen teknik direktör Zico, Önder, Lugano ve Yasin'e görev verirken, Roberto Carlos'u orta alanın solunda görevlendirdi. Antrenman maçında sarı-lacivertli ekibin forveti ise Semih ve Kezman'dan oluştu.

Zico'nun, FB TV'ye yaptığı açıklamalar, kulübün internet sitesinde de yayınlandı. Yeni bir takım dizilişiyle 3'lü savunma denediklerini kaydeden Brezilyalı çalıştırıcı, ''Lugano'ya, arkadaşlarını yönlendirmesini sağlayan bir pozisyon verdik. O zaten önceki takımında da bu şekilde oynuyordu.

Oyuncularımıza farklı taktikler uygulayabileceğimizi göstermek istedik. Çünkü her rakibe karşı farklı bir taktik uygulamamız gerekebilir. Oyuncularımız her türlü dizilişe hazır olmalılar'' diye konuştu.

Maçlarda yaptırmayacağı hiçbir taktiği antrenmanlarda denetmeyeceğinin altını çizen Zico, önümüzdeki maçlarda bu dizilişle sahaya çıkabileceğinin sinyalini vererek, ''Maçlarda yaptırmayacağım hiçbir şeyi antrenmanlarda da denetmem. Futbolcu antrenmanda yapmadığı bir şeyi maçta isterseniz bocalama yaşayabilir. Performansı olumsuz etkilenir. Burada çalışıp maçta uygulatırsanız sorun olmaz'' şeklinde konuştu.