BIST 9.689
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.423,54
HABER /  MEDYA

Zaman'ın olay yazarından Erdoğan'a cevap

Zaman gazetesi yazarı Ali Ünal'ın Soma felaketini kaleme aldığı yazısı olay oldu.

Abone ol

Ali Ünal, Soma yazısının arkasında durdu, yazara göre Başbakan Erdoğan hedef saptırıyor.

Ali Ünal'ın Soma yorumu günlerce konuşuldu. Helak edilen kavimler arasında zalimlere itaat edenleri yazdı, ortalık karıştı. 'AK Parti'ye oy verildiği için Soma'da musibet yaşandı' demeye getirmekle suçlandı.

Başbakan Erdoğan'ın kendisine yönelik suçlamalarına yazar, "Başbakan suçuna suçlu mu arıyor?" başlıklı yazısında cevap verdi.

Zaman si yazarı , AK Parti'ye oy verenlerin musibete sebep verenler içinde olduğunu yineledi. İşte o yazıdan bir bölüm:

OKUDUĞUNU ANLAMIYOR

"Başbakan, “O madenciler ve bu millet bunu hak etti” diye yazdığım iddiasında: Başbakan, ya yazımı okumamış ve eline verilen metni konuşuyor, veya okuduğunu anlamıyor, ya da işine geldiği şekilde çarpıtıyor: Böyle bir musibetin zahirî, bilinen sebeplerinin yanısıra, Kader açısından sebepleri vardır. Bilinen sebeplerine temas ettim: Sorumluların hataları, ihmalleri, yapılması gerekeni yapmamak, alınması gereken tedbiri almamak. Kader açısından sebepler: Kur’ân-ı Kerim’de Hz. Musa-Hz. Hızır kıssası bize bunu anlatır. Bu sebepleri de şöyle sıralamışım: (1) Umumu ilgilendiren ceza ve musibetlerden millet çoğunluğu sorumludur (Bediüzzaman, 26. Lem’a, “Rüyada Bir Hitabe”).

OY VERENLER MUSİBETE KADER AÇISINDAN SEBEP VERENLER İÇİNDE

AKP’ye rey verenler çoğunluk değil; dolayısıyla bazı yandaşların iftira attığı gibi, bu musibet sadece “AKP’ye rey verenlerden dolayı geldi” dediğim, apaçık bir iftira. (2) Temsil makamındakilerin hataları (Kur’ân, 2:55; 7:155) (3) Sorumluların kanun nâmına kanunsuz hıyanetleri (Bediüzzaman, Emirdağ Lâhikası). Temsil makamındakilerin hataları konusunda da AKP iktidarının yaptıklarına misaller vermişim. Niye bu tenkitlerime bir cevap yok da, yazdıklarım tamamen çarpıtılıyor? AKP iktidarının bu türden ve bana göre temsil makamındakilerin hataları mahiyetindeki icraatlarına rağmen onlara “Çalıyor ama çalışıyor” anlayışıyla rey verenlerin, musibete Kader açısından sebep verenler içinde olduğuna temas ettim.

HELAK EDİLENLER

Çünkü böyle bir tercihin nefsi ruha, cebi, cüzdanı vicdana, mideyi kalbe, parayı ahlâka tercih manâsına geldiğini, Kur’ân’da helâkleri anlatılan kavimlerin fakirlik sebebiyle değil, bu türden tavırlar ve tercihler, misaller olarak da aldatma, ölçüde-tartıda hile yapma, zulüm, zalimlere körü körüne itaat, bol geçimlikle şımarma, fısk, ikazlara kulak asmama sebepleriyle helâk edildiklerini zikrettim.

ZALİMLERE MEYLETMEYİN DESTEK OLMAYIN YOKSA ATEŞ SİZE DOKUNUR

“Zalimlere meyletmeyin, destek olmayın, yoksa size ateş dokunur.” da, yine Kur’ân’ın âyeti (11:113). Bu yazdıklarım doğru değilse, o zaman -haşa- Kur’ân doğru söylemiyor demektir. Eh, böyle bir iddia da, Kur’ân’la alay eden ve hakkındaki rüşvet suçlamaları sebebiyle istifa etmek zorunda bırakılan veya kalan bir bakanın partisinin başkanına da yakışır mı diyeyim?"

SORUMLULUKTAN KURTULMAYA MI ÇABALIYOR?

Gülen'in beddua etmediğini savunan yazar, Başbakan Erdoğan'ı iftira atmakla suçluyor. Erdoğan'ı yine kendi sözlerini yazarak yazısını tamamlıyor:

Başbakan, 17 Aralık’tan bu yana sürekli yaptığı gibi, doğrudan kendisine dokunan cinayet çapındaki hataları, kanunsuzluk suçlamalarını yine başkalarının üzerine yıkarak, sorumluluğundan kurtulmaya mı çabalıyor? Son cümlesi de, tamamı iftira ve çarpıtma olan suçlamalarına netice olsun: “Yazıklar olsun, bırakın milleti, bu toprakları, bu dine yaptığınız ahlâksızca saldırıdan dolayı yazıklar olsun.”