BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.430,47
HABER /  GÜNCEL

Zaman yazarından Erdoğan'a evlat tepkisi

Zaman yazarı Mehmet Kamış, Fethullah Gülen'in evladı olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan'ı kızdıracak bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

Zaman si yazarı bugünkü yazısında Başbakan Erdoğan'a "Evlatlarına haramı-helali, helalinden kazanmayı öğrettin mi?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan'ın Balıkesir mitinginde "başörtüsü furuattır" diyen Gülen'i eleştirirken, "Sen ne karışıyorsun? İnancından dolayı benim kızım takıyorsa başörtüsünü sen ne karışıyorsun? Çünkü onda evlat yok. Öyle bir derdi de yok. Ama bizim derdimiz var." sözü cemaatte tepkiyle karşılandı. Erdoğan'a cevap yazar Mehmet Kamış'tan geldi.

HAYATINI SÜRGÜNLERDE GEÇİRMİŞ

Gülen'in milletin selametini görmek için kendi hayatını feda ettiğini savunan yazar, isim vermeden Başbakan Erdoğan'a oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen telefon görüşmeleri üzerinden yüklendi. İşte yazının bir bölümü:

"Tıpkı Bediüzzaman gibi Fethullah Gülen Hocaefendi de bütün hayatını soruşturmalarda, kovuşturmalarda, takiplerde, aranmalarda, sürgünlerde geçirmiş, dünya nimeti adına hiçbir şeye tenezzül etmeyen bir hayat kurgulamış kendisine. Bu yüzden yar peşinde koşacak, evlat kokusunda harcayacak bir vakti olamamış. Bunun yerine dünyadaki milyonlarca çocuğu evladı bellemiş, hepsinin acısını acı bilmiş, bütün hayatını onlara vakfetmiş.

Kendisini dinleyen herkese de o çocukların imdadına koşmalarını öğütlemiş. Fethullah Gülen Hocaefendi’ye söylenecek en son şeydir evlat sahibi olmadığı... Ya da daha önceki yalanlardan çok daha büyük bir yalandır böyle bir iddiada bulunmak. Bütün hayatını çocuklara ve yeni nesillere vakfetmiş birisine böyle bir söz söylenmez çünkü.

HER ÇOCUK NE ÖĞRENİYORSA BABASINDAN ÖĞRENİR

O zaman insan döner senin evlatlarını sorgular. Üstelik ortaya çıkanlar senin hiç de iyi bir baba olmadığını gösteriyorken. Senin de söylediğin gibi, hiçbir baba evladından hırsızlık öğrenmez, her çocuk ne öğreniyorsa babasından öğrenir. Marifet, evlat sahibi olmak değildir, evlada müstakim olmayı öğretmektir. Şimdi soruyu şöyle soruyorum: Evlatlarına haramı-helali, helalinden kazanmayı öğrettin mi?"