BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.425,76
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yüzbinlerce çocuk zulüm altında!

Kademeli eğitim önerisine AK Parti'li eski Bakanlık Müsteşarı Necat Birinci'den tam destek geldi.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA-
18. Milli Eğitim Şurası’nda gündeme gelen ilköğretimin kademeli hale getirilmesi yönündeki tavsiye kararına eski AK Partili Necat Birinci’den tam destek geldi.

Bakan Hüseyin Çelik döneminde müsteşarlık görevinde bulunan Birinci, “İlköğretimin ilk dört sınıfı öğrencileri zulüm altında. 7-14 yaşındaki çocuklar aynı ortamı paylaşmamalı” dedi.

Şura’nın kademeli eğitim kararı 8 yıllık kesintisiz eğitime zarar vereceği iddiasıyla eleştiri konusu olmuştu. Konunun bununla ilgisi olmadığını dile getiren Birinci yaşanan sorunu İnternethaber’e şöyle anlattı:

“7-14 yaşındaki çocuklar aynı ortamı paylaşmamalı. İlk dört sınıf öğrencileri büyük öğrencilerin zulmü altında eziliyor. Şiddet var. Buluğ çağına gelen çocukların cinsel istekleri üst safhaya çıkıyor. Taciz, tecavüz vakaları var. Dünyanın pek çok ülkesinde de uygulama bu yönde. Suriye, İran, Afrika ülkeleri buna örnek. Kesintisiz eğitimle ilgili bir sorunumuz yok. O devam etsin. Ama Türkiye bu ayıbı üzerinden atmalı. Bunun için de yapılması gereken 1-4 ile 4-8 sınıf öğrencilerinin ayrılması. Sorunun çözümü için belki yeni okul gerek. Ancak bu noktada zamanla çözümün gelişeceğini düşünüyorum. Daha önce de bu soruna “vandalizm” demiştim, hala bu sözlerimin arkasındayım.”

ÖĞRETMEN ORDUSU OLUR MU?

Birinci'yi rahatsız eden konulardan biri de sık sık kullanılan “Öğretmen ordusu” ifadesi. Müsteşarlığı döneminde bu ifade ile mücadele ettiğini, ancak başarılı olamadığını anlatan Birinci şunları söyledi:

“Öğretmen ordusu ifadesi olmaz, olamaz. Öğretmenlik mesleği sivilleşmeyi sağlayan, bu bilinci yerleştiren sonra bunun meyvelerinin toplanması gereken bir meslek. Ordunun dünyası ayrı öğretmenin ayrı. Ben silemedim ama hala devam ediyor. Bir ordumuz var, yeter. O da başımızın tacı.”