BIST 9.716
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.428,24
HABER /  GÜNCEL

Yurttan izinli çıkan 13 kız geri dönmedi

Koruma altındaki 12-17 yaşlarındaki kızlar birer, ikişer yurttan izin alarak dışarı çıktılar ama bir daha geri dönmediler.

Abone ol

İzmir'de Çiğli Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezinde kalırken, değişik günlerde izin alıp yurttan çıkan ve geri dönmeyen 13 kız çocuğunun aranmalarına devam ediliyor.

Suça karışmış veya şiddet görmüş çocukların kaldığı Çiğli Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nde barınan kızlardan 13'ü izinli olarak ayrıldıkları merkeze geri dönmedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çiğli Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nden 1-28 Aralık tarihlerindeki çeşitli günlerde, koruma altındaki 12-17 yaşlarındaki kızların birer, ikişer ayrıldıklarını, toplu izin almanın söz konusu olmadığını belirtti.

Koruma altındaki çocuklarla ilgili durumu, İzmir Valiliği'ne ve bağlı kurumlara 15 ayrı yazılı başvuruyla bildirdiklerini kaydeden yetkililer, söz konusu çocukların daha önce suça karışmış veya şiddet görmüş kızlar olduğunu açıkladı.

Emniyet yetkilileri ise kendilerine kayıp kızlarla ilgili 28 Aralıkta başvuru yapıldığını, bu tarihten itibaren kızların bulunması için gerekli çalışmalara başlandığını bildirdi.