BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,01
ALTIN 2.323,40
HABER /  GÜNCEL

Yunanistan IMF'ye borcunu ödeyecek

Uluslararası Para Fonu IMF'nin Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan'ın fona olan borçlarının bu hafta geri ödenmesi gereken kısmını ödeyeceğini duyurdu. Açıklama Lagarde ile Yunan Maliye Bakanı Varufakis'in görüşmesinin ardından geldi.

Abone ol

Uluslararası Para Fonu IMF'nin Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan'ın fona olan borçlarının bu hafta geri ödenmesi gereken kısmını ödeyeceğini duyurdu.

Açıklama Lagarde ile Yunan Maliye Bakanı Varufakis'in görüşmesinin ardından geldi.

Buna göre Atina'nın borcunu 9 Nisan'da ödemesi gerekiyor.

Yunanistan'ın yeni Maliye Bakanı Yanis Varufakis, 'kredi aldıkları herkese karşı yükümlülüklerini yerine getirmek niyetinde olduklarını' söyledi.

Lagarde da, Yunanistan'ın borçlarını ödemesine ilişkin belirsizliğin ülkenin yararına olmadığı konusunda anlaştıklarını ifade etti.

Yunanistan'ın 5 yıldır IMF'den aldığı borçlar 450 milyon euroyu buluyor.

Ülkenin Ocak ayında kurulan yeni hükümeti, kemer sıkma politikalarına karşıydı ve yeni yardım olmadan, Avrupa Birliği ile IMF'ye olan borçların geri ödenmesinin mümkün olmadığını savunuyordu.

Bu da Avrupa'da, özellikle Euro Bölgesi'nde endişeye neden olmuştu.

Şubat ayında Euro bölgesi maliye bakanlarının vardığı anlaşma ile, Yunanistan'ın sona ermekte olan mali yardım programı, şartlı olarak 4 ay daha uzatılmıştı.