BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  DÜNYA

Yüksek lisans isteyenlere iyi haber

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, “Üyelerimize eğitim yönetimi dalında tezli ve tezsiz...

Abone ol

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, “Üyelerimize eğitim yönetimi dalında tezli ve tezsiz yüksek lisans imkânı sağlayarak, yüzde 50 indirimden faydalanabilecek” dedi.
Yazılı açıklama yapan Hanefi Bostan, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’e üye olan kurumlara eğitim yönetimi dalında yüzde 50 indirimli tezli ve tezsiz yüksel lisans imkânı sağlayacaklarını söyledi.
Bostan, “Türk Eğitim Sen İstanbul Şubeleri olarak, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ile bir anlaşma yaparak üyelerimize Eğitim Yönetimi ve Denetimi Dalında Tezsiz ve Tezli Yüksek Lisans yapma imkânı sağladık. Üyelerimiz yüksek lisans ve doktora programlarından yüzde 50 indirimli faydalanacaklardır. Bu kapsamında yüksek lisans yapmak isteyenlere, tezsiz yüksek lisans fiyatı 5 bin TL ile 12 ay taksit imkânı sunulurken, tezli yüksek lisans yapmak isteyenlere, 6 bin 900 TL ile 12 ay taksit imkânı sunulacaktır. Bu imkândan faydalanmak isteyen üyelerimiz başvuru için (http://obs.iszu.edu.tr/ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx) adresinden 29 Ağustos 2013 tarihine kadar bağlı bulundukları sendika şubelerimize ve en geç 29 Ağustos 2013 tarihine kadar Sabahattin Zaim Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne online başvurularını yapmaları, sendika kısmına da Türk Eğitim-Sen yazmaları gerekmektedir” dedi.

PROGRAMIN AYRINTILARI
Eğitim Yönetimi ve Denetimi Lisansüstü programlarının krediye uygun olduğunu belirten Hanefi Bostan, yüksek lisans hakkında bilgiler verdi. Bostan sözlerini şöyle
sürdürdü:
“Tezli Yüksek Lisans Programı; 24 kredilik (Toplam 120 AKTS) 8 adet ders, 1 seminer ve tez çalışmasından oluşur. Bu programı tamamlamanın normal süresi 4 yarıyıl, azami süresi 6 yarıyıldır. Tezsiz Yüksek Lisans Programı ise; 30 kredilik (Toplam 90 AKTS) 10 adet ders ile yüksek lisans projesinden oluşur. Bu programı tamamlamanın normal süresi 2 yarıyıl, azami süresi 6 yarıyıldır.”
Bostan, “Lisansüstü programına başaranlara İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenecek ve her iki üniversitenin de isimlerinin üzerinde yer alacağı lisansüstü diploması verilecektir” ifadelerini kullandı.
Eğitim yönetimi ve denetimi dalında yüksek lisans ya da doktoraya başvuracakların İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin ilan ettiği genel şartları taşımaları gerektiğini belirten Bostan, “Tezli Yüksek Lisans Programına başvurabilmek için Lisans mezunu olmak ve ALES’ten (SÖZ, EA veya SAY puan türleri) en az 55 puan alınması zorunludur. Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvurabilmek için Lisans mezunu olmak yeterlidir. (Başvuruda ALES puan şartı aranmaz.)” dedi.
(İHA)