BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,09
HABER /  GÜNCEL

YSK'dan son dakika kararı! AK Parti Büyükçekmece'de seçimlerin iptalini istemişti

İSTANBUL'da seçimlerin iptal edilmesi için başvuru yapıldığı söylenmişti! AK Parti'nin en yetkili ismi olayın aslını açıkladı. Başvuru sadece Büyükçekmece için oldu, İstanbul için böyle bir talep yok.

Abone ol

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve ilçedeki seçimlerin iptali için İl Seçim Kurulu'na başvurdu. Bu başvuru kamuoyuna İstanbul seçimlerinin iptali için başvuruldu şeklinde yansıdı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz 'Oraya (Büyükçekmece'ye) ilişkin bir müracaat var, İstanbul'un geneline ilişkin bir başvuru yoktur' dedi. 

Büyükçekmece'de nüfus sayımına dair usulsuzlük yapıldığını belirten Yavuz şu ifadeleri kullandı:

-"İlçe nüfus müdürünün tutuklu olduğunu biliyorum. Buradaki usulsüzlük anlaşılır gibi değildir. Belediye çalışanlarının işin içinde olduğu bir durum var. İptal talebi sadece Büyükçekmece için. Benim özellikle açıklamak istediğim İstanbul'un tamamına ilşikin bir durum, talep söz konusu değil."

YSK'DAN SON DAKİKA KARAR

AK Parti'nin 'Büyükçekmece' için yaptığı 'seçimlerin iptali' başvurusunu YSK, reddetti.

AK Parti'nin iptal başvurusu
Başvuru Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2019/2708 numaralı soruşturma evrakındaki gerekçelere ve mülkiye başmüfettişlerinin incelemelerine dayanarak yapıldı. Başvuru dilekçesinde usulsüz seçmen kayıtlarının seçim sonuçlarını etkileyecek derecede olduğu belirtildi. 

İstanbul'da geçersiz oy sayımında durum ne?
İstanbul'da 17 ilçede geçersiz oy sayımı tamamlanırken diğer ilçelerde sayımlar sürüyor. YSK verilerine göre son durum şöyle:
Ekrem İmamoğlu : 4 milyon 171 bin 825 
Binali Yıldırım 4 milyon 153 bin 083 
Fark 18 bin 742

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Seçimler hangi durumlarda iptal olur YSK maddeleri neler?
Foto Galeri Seçimler hangi durumlarda iptal olur YSK maddeleri neler? Galeriye Gözat